Selektor Stojković pozvao zanimljiva imena za mečeve sa Mađarima i Litvancima: Nagrada za Ratkova, sa Apenina novo rešenje na golu 1Foto: FK Salcburg

Posle dve pobede i remija sa Bugarskom, fudbalska reprezentacija Srbije mogla bi da napravi kapitalnu zalihu u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabranike selektora Dragana Stojkovića početkom septembra očekuju možda i klučni dueli u kvalifikacijama. „Orlovi“ se 7. septembra sastaju sa Mađarskom a tri dana kasnije igaće protiv Litvanije.

S tim u vezi, Piksi je danas objavio širi spisak kandidata među kojima su i neka veoma zanimljiva rešenja.

Zbog dobrih partija u TSC-u, potom i austrijskom Salcburgu, poziv da debituje u seniorskoj reprezentaciji dobio je Petar Ratkov. Ukoliko bude zaigrao, automatski će otpasti mogućnost da ga Fudbalski savez Hrvatske „preotme“. Navodno su u Hrvatskoj razmatrali takvu mogućnost, s obzirom na to da Ratkov ima i hrvatski pasoš.

Ratkov je dobio prednost u odnosu na Dejana Joveljića i Đorđa Jovanovića. Novu šanu da se dokaže u državnom dresu dobio je i Mijat Gaćinović, fudbaler atinskog AEK-a koji je propustio uvodne mečeve u kvalifikaicjama za Ligu šampiona, usled povrede.

Selektor Stojković odlučio je i da pojača konkurenciju na golu pozivima Borisu Radunovića, golmanu Kaljarija, povratnika u Seriju A, kao i novom članu Čelsija, Đorđu Petroviću.

Nažalost, zbog povrede, protiv Mađarske i Litvanije neće igrati junak iz Bugarske, Darko Lazović koji je povređen. Takođe, Prvi put će u reprezentaciji Srbije kao fudbaleri Al Hilala nastupati Sergej Milinković Savić i Aleksandar Mitrović. Jedini predstavnik Superlige biće samo Stefan Mitrović iz Crvene zvezde, ali se očekuje da on bude prosleđen selektoru mlade selekcije Dušanu Đorđeviću.

Konačni spisak selektor Srbije objaviće 1. septembra. Početak priprema za mečeve protiv Mađarske i Litvanije zakazan je 4. septembar.

SPISAK ZA MAĐARSKU I LITVANIJU

GOLMANI

Vanja Milinković Savić (Torino)

Predrag Rajković (Majorka)

Đorđe Petrović (Nju Ingland)

Boris Radunović (Kaljari)

ODBRANA

Nikola Milenković (Fjorentina)

Strahinja Eraković (Zenit)

Nemanja Gudelj (Sevilja)

Miloš Veljković (Verder)

Erhan Mašović (Bohum)

Strahinja Pavlović (Salcburg)

Srđan Babić (Spartak)

Aleksa Terzić (Spartak)

VEZNI RED

Nemanja Radonjić (Torino)

Andreja Živković (PAOK)

Mijat Gaćinović (AEK)

Saša Lukić (Fulam)

Nemanja Maksimović (Hetafe)

Uroš Račić (Sasuolo)

Ivan Ilić (Torino)

Marko Grujić (Porto)

Filip Mladenović (Panatinaikos)

Stefan Mitrović (Crvena zvezda)

Dušan Tadić (Fener)

Lazar Samardžić (Udineze)

Sergej Milinković Savić (Al Hilal)

Filip Đuričić (Panatinaikos)

NAPAD

Dušan Vlahović (Juventus)

Petar Ratkov (Salcburg)

Luka Jović (Fjorentina)

Aleksandar Mitrović (Al Hilal)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari