Đorđević: Bez Jokića u timu za Evropsko prvenstvo 1Foto: STARSPORT

Sa šireg spiska selektora košarkaške reprezentacije Srbije Saše Đorđevića za EP koje će se od 31. avgusta do 17. septembra odigrati u Turskoj, Finskoj, Rumuniji i Izraelu otpalo je sedam košarkasa, pa će se njih 17 boriti za dres sa nacionalnim grbom.

Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Ognjen Jaramaz, Nemanja Bjelica, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić i Aleksa Radanov neće učestvovati na EP, pa će se za 12 mesta koje vode na kontinentalni šampionat boriti Marko Gudurić, Branko Lazić, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Miloš Teodosić, Bojan Bogdanović, Vladimir Štimac, Boban Marjanović, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Vladislav Lučić, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Milan Mačvan, Vasilije Micić i Dragan Milosavljević.

Okupljanje 17 igrača koji se trenutno nalaze na užem spisku je 20. jula, a reprezentacija će odigrati nekoliko pripremnih turnira pre početka tšampionata.

Podsetimo, Nemanje Bjelice neće biti na prvenstvu zbog povrede, dok je Nikola Jokić uzeo slobodno leto kako bi se što bolje pripremio za narednu sezonu u NBA ligi. Nikola Milutinov i Nemanja Dangubić su u dogovoru sa selektorom Đorđevićem rešili da igraju Letnju NBA ligu za San Antonio koji ih je prethodnih sezona i draftovao, dok su prekobrojni bili Dejan Davidovac, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić i Ognjen Jaramaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari