Đorđević: Znači svaki sekund 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Srbije (13.30) startuju u petak na turniru u Šenjangu protiv Italije. To će biti prva od tri poslednje provere pred Mundobasket u Kini, gde 31. avgusta u 9.30 pre podne u Fošanu igraju sa Angolom.

Selektor Aleksandar Đorđević je još pri planiranju pripremnih utakmica izabrao da rivali budu istovremeno i „tipski“ i jaki. Zato su izabrani i Litvanci u dva navrata, kao i svi protivnici na turniru u Atini. Sa Italijanima je na Akropolis kupu ostvarena više nego ubedljiva pobeda, ali je Đorđević svestan da naš rival u grupi u Kini nije bio ni blizu svog pravog lica.

– Baš ta prva utakmica protiv Italije biće najnezgodnija, u Atini je bila nerealna pobeda koja može da nas poljulja. Oni su igrali bez Haketa, Galinarija i Datomea, ne sme da nas zavara taj ubedljiv trijumf. Očekujem potpuno drugačiju utakmicu, što bi nam dobro i došlo, da nas malo „pritegnu“ kao u prvoj četvrtini u Atini…- smatra Đorđević.

Selektor Srbije vrlo pohvalno se izjasnio i o oba druga rivala na turniru u Šenjangu, koji su, takođe, „namerno“ izabrani.

– Novi Zeland mnogo poštujemo, njihov stil igre i privrženost dresu, pobedili su nas pred Svetsko prvenstvo 2014. Igraju brzu košarku, biće to dobra priprema za Filipine koji igraju slično. Francuzi su izgubili Ertela i Moermana, dvojicu igrača iz petorke, ali to je i dalje izuzetno jaka selekcija, izuzetno fizički dominantna – ocenio je Đorđević.

On je ocenio da je zadovoljan dosadašnjim utakmicama u pripremnom periodu.

– Postoji još margina za uigravanje i za napredak. Nismo svi sve vreme bili zajedno, ali vrhunski su to majstori i nije im bilo potrebno mnogo. Žao mi je što nismo imali više vremena, ali svaki detalj i svaki sekund nam znače da ubacujemo nove stvari i da budemo još uigraniji. Značiće nam ove utakmice, mislim da nam redosled mečeva u prvoj fazi prija pred ključnu drugu fazu – zaključuje Đorđević.

Protiv Novog Zelanda Srbija igra u nedelju 25. avgusta (13.30), a protiv Francuske u utorak 27. avgusta (13.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari