Do 25.000 navijača na utakmicama Bundeslige 1Foto: EPA-EFE/ Julio Munoz

U novoj sezoni nemačke Bundeslige biće dozvoljeno prisustvo do 25.000 navijača nakon što su danas ublažena ograničenja doneta usled pandemije korona virusa.

Dogovor postignut izmedju zvaničnika 16 nemačkih regiona omogućiće da maksilani broj gledalaca bude 25.000 ili 50 odsto kapaciteta stadiona, u zavisnosti od toga šta je niža granica.

Svaki region može doneti drugačije odluke, pa će tako aktuelni šampion Bajern na stadion moći da pusti do 20.000 navijača, usled zabrinutosti lokalne vlasti zbog nove „Delta varijante“ korona virusa.

Od početka pandemije gotovo sve fudbalske utakmice u Nemačkoj su igrane bez publike.

U okviru probnog programa Borsuija Dortmund je prošle sezone dočekala 10.500 navijača, što je i dalje mali broj za utakmice Bundeslige, koja je poznata po punim stadionima.

Nekoliko klubova pustilo je ograničen broj navijača pri samom kraju prošle sezone, dok je minhenski Bajern pustio 250 zdravstvenih radnika i članova kluba da prisustvuju prvoj utakmici nakon više od godinu dana bez publike.

Oko 14.500 navijača je po utakmici bilo prisutno na minhenskom stadionu „Alijanc arena“, u toku Evropskog prvenstva.

Minhen je bio domaćin četiri utakmice na prvenstvu Evrope.

Za razliku od Nemačke, britanska vlada planira da dozvoli pun kapacitet stadiona sledeće sezone u Premijer ligi i drugim takmičenjima.

Nova sezona Bundeslige počinje 13. avgusta utakmicom Borusija Menhengladbah-Bajern Minhen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari