Do titule prvaka Srbije u vaterpolu u majstorici 1Foto: STARSPORT

Posle svega što su napravili ove sezone u bazenima širom Srbije, regiona i Evrope, za očekivati je bilo da vaterpolisti kragujevačkog Radničkog i prestoničkog Novog Beograda neće pustiti jedni druge da sa 2:0 u pobedama reše finalnu seriju plej-ofa vaterpolo prvenstva Srbije, pa će novog šampiona odlučiti večerašnja majstorica u srcu Šumadije.

Sa vrsnim trenerima i više reprezentativaca na obe strane.

Domaćin je ligaški deo sezone završio na vrhu tabele, sa samo jednim porazom (baš od NB) i to u drugom kolu kvalitetnog i zanimljivog prvenstva, dok je rival kao drugi doplivao do „obale“, sa skorom od 14 pobeda, jednog remija i tri poraza.

Kragujevčani su poneli epitet najefikasnijeg sastava osnovnog dela nacionalne lige (268 golova), dok se Novobeograđani diče najmanjim brojem primljenih pogodaka (samo 122) i prvim golgeterom šampionata Draškom Gogovim.

„Ganjali“ su se ovi timovi i u Kup takmičenju, gde je posle minusa sa starta utakmice (0:4), Radnički preokrenuo stvari (13:9) i otišao u polufinale.

I jedni i drugi su imali fine nastupe u Evrokupu, s tim što se Radnički probio do četvrtfinalnog dvomeča sa potonjim osvajačem takmičenja Solnokom, a Novi Beograd zaustavljen od Vuljagmenija u osmini finala, pa se kao najvredniji međunarodni rezultat finalista srpskog plej-ofa računa trijumf šumadijskog sportskog ponosa u ključnom meču za trofej superjake Regionalne lige.

Da će večerašnji susret prštati od dobrih poteza izabranika Uroša Stevanovića i Vladimira Vujasinovića sugeriše i putanja do majstorice.

Šumadinci su tek posle serije peteraca – 11:10 (regularni deo završen remijem – 7:7) poveli u pobedama, a Novi Beograd im „reternirao“ sa 14:11 u svom plivalištu, pa sada svi kreću Jovo nanovo.

Na radost ovdašnjih vaterpolo sladokusaca, koje je ambiciozna uprava finansijski sve konkurentnijeg NB, kao tehnički organizator, uz pomoć gradskih i republičkih vlasti, počastila i završnim turnirom elitne Evrolige u Beogradu (3-5. jun), sa moćnim timovima Pro Reka, Hanovera, Ferencvaroša, Marseja, Juga, Barselonete, Breše i Olimpijakosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari