Do Tokija još četiri pobede 1Foto: STARSPORT

Muška košarkaška reprezentacija Srbije danas startuje na predolimpijskom kvalifkacionom turniru u Beogradu, jednom od četiri, koji će samo pobedniku obezbediti učešće na Igrama u Tokiju. Prvi rival je večeras Dominikanska Republika (20.15).

Na turniru u Beogradu, šest reprezentacija: Filipini, Dominikanska Republika, Italija, Senegal, Portoriko i Srbija boriće se za to jedno mesto. Naš tim će igrati u grupi „A“, a rivali u toj fazi biće selekcije Filipina i Dominikanske Republike.

Nije tim Srbije najjači mogući, jer su ga raznorazne okolnosti slabile. Iskreno, gotovo svi razlozi su opravdani, mada je za neke bilo teže naći pravo objašnjenje. No, šta god da se dešavalo, u sportskoj javnosti i dalje vlada optimizam zasnovan na činjenici da je srpska košarka toliko dobra da rivali kvaliteta „kvalifikanata“ moraju da budu pobeđeni, naročito u Beogradu.

Selektor Igor Kokoškov je optimista, igrači takođe, te nema razloga da bilo ko posumnja u epilog koji našu košarkašku reprezentaciju „šalje“ u Tokio. Većina je ubeđena da bi u tom poslednjem susretu na kvalifikacionom turniru trebalo da se sastanu Srbija i Italija i to jeste najobjektivnija verzija procene raspleta.

Dvanaestorica izabranih da izbore plasman na Olimpijske igre su: Miloš Teodosić (kapiten), Filip Petrušev, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Dragan Milosavljević, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dejan Davidovac, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Danilo Anđušić i Boban Marjanović.

Raspored turnira

Grupa A

Srbija – D. Republika utorak 20:15

Srbija – Filipini sreda 20:15

Filipini – D. Republika četvrtak 20:15

Grupa B

Portoriko – Senegal utorak 16.30

Senegal – Italija sreda 16.30

Italija – Portoriko četvrtak 16:30

Polufinalni mečevi na programu su 3. jula (subota), a finalni 4. jula. Sve utakmice biće igrane u hali „Aleksandar Nikolić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari