Dobar vetar iz Francuske 1Foto: STARSPORT

Manje od deset dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva za košarkašice koje zajedno organizuju Srbija i Letonija od 27. juna do 7. jula.

U sklopu priprema za Eurobasket, izabranice Marine Maljković juče su se vratile sa vrlo kvalitetnog turnira u francuskom Renu. Naše dame su ostvarile dve pobede (Turska, Francuska) i jedan poraz protiv Rusije.

Možda i najjači utisak srpske košarkašice ostavile su na poslednjem meču odigranom pred dupke punom halom. Predvođene Bruksovom, Anom Dabović, Crvendakićevom i Milićevom Srpkinje su nadigrale Francuskinje, jednog od glavnih kandidata za medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Igračice koje bi trebalo da budu nosioci igre na kontinentalnom šampionatu odigrale su ključne role i time pokazale da će prvenstvo dočekati u željenoj formi. Pobeda nad Francuskinjama naročito je obradovala selektorku Maljković, pogotovo zbog činjenice da je Sonja Petrović propustila meč, dok Kristina Topuzović uopšte nije ulazila u igru.

– Baš sam zadovoljna kako smo igrale. Borile smo se. Ispoštovale smo većinu stvari koje nam je Marina rekla i to se odrazilo na rezultat. Sa mnogo samopouzdanja idemo u Vršac i zadovoljne smo kako se pripremamo za Evropsko prvenstvo – rekla je Ana Dabović, koja je duel završila sa 16 postignutih poena.

Nikolina Milić mogla bi da bude otkrovenje predstojećeg šampionata. Iako ima 25 godina, u nacionalnom dresu do sada nije bila među vodećim igračicama, međutim na osnovu uloge koju joj je selektorka poverila na pripremnim mečevima može se zaključiti da će na Eurobasketu biti u gro planu.

– Držale smo dobar ritam od početka utakmice. Kontrolisale smo skok i ispoštovale smo sve što je selektorka tražila od nas, što nam je i donelo rezultat – navela je Milićeva koja je meč završila sa 15 poena.

Srbija se juče vratila iz Francuske. U narednih par dana reprezentacija će trenirati u Beogradu, a pripreme za šampionat Evrope završiće u Vršcu. Prvenstvo u Zrenjaninu počinje 27. juna kada će naš tim igrati protiv Belorusije, dok će protivnici u grupi 28. i 30. juna biti još i Rusija i Belgija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari