Dobri duh košarke 1

Košarkaški trener Boško Đokić iznenada je preminuo u 60. godini života u Beogradu.

Bogatu trenersku karijeru započeo je 1987. godine na klupi Slavonke iz Osijeka, kasnije je vodio brojne srpske klubove: Zdravlje, beogradski Radnički, Mašinac, Borca, Beočin, Radnički Basket, FMP, Konstantin, Napredak, Slogu i Novi Pazar a najveći uspeh je zabeležio na klupi Refleksa, sa kojim je 2004. godine osvojio trofej u Jadranskoj ligi. Sa „panterima“ je godinu dana kasnije došao do trofeja i u Kupu Radivoja Koraća, što su najveći uspesi kluba iz Železnika. Vodio je i ekipe Avtodora iz Saratova i slovenačke Pivovarne. Prošle sezone je bio trener Novog Pazara i uveo je taj klub u Košarkašku ligu Srbije.

Boško Đokić bio je dugogodišnji kolumnista lista Danas, pod nadnaslovom „Slobodno bacanje“ objavio je tačno 250 tekstova, poslednji 28. februara prošle godine kada je sam sebi dao pauzu jer se „umorio i istrošio“. Košarci je posvetio celog sebe i mnogo joj je dao, pisao je britko i pitko, i taj drugi talenat stavio je u službu dobrobiti tog sporta, po tom pitanju nije bilo kompromisa. Trenerski i ljudski integritet verovatno su mu karijeri i smetali, ali to je bio Boško, i drugačije nije moglo da bude.

Košarka je izgubila dobrog duha zaštitnika, a čitaoci duhoviti i stručni putokaz kuda bi košarka mogla da ode i gde nikako ne bi smela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari