Dodela medalja na čekanju 1EPA-EFE/WU HONG

Zbog „pravnog savetovanja“, odložena dodela medalja u timskoj konkurenciji u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama 2022, u kom su pobedu odneli predstavnici Rusije.

„Situacija koja je nastala zahteva pravne konsultacije“. Možete se kladiti na to da činimo sve da se ova situacija reši što pre je to moguće“, objavio je portparol Međunarodnog olimpijskog komiteta Mark Adams, MOO-a Mark Adams, ne navodeći razloge pomeranja svečane ceremonije.

Jedino što se zna jeste da se četvoro osvajača titule nije danas pojavilo na treningu, ali nije poznato da li i kakve to veze ima sa uručivanjem odličja „baćuškama“, drugoplasiranim Amerikancima i bronzanim Japancima.

Zbog suspenzije MOK-a, izrečene kao kazna za sistematsko dopingovanje sportista u Rusiji, predstavnici najveće zemlje sveta na ZOI u Pekingu nastupaju pod zastavom Ruskog olimpijskog komiteta, a ROK se još nije oglasio o neobičnom odlaganju dodele medalja.

To nije učinila ni Međunarodna agencija za testiranja (ITA), zadužena za doping-testove na ZOI u Pekingu, ako ona uopšte ima veze sa ovim slučajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari