Dođe kraj Sabonisovoj istorijskoj seriji, najboljoj u skoro pola veka NBA 1Foto: AP/Nate Billings

Okhaloma je savladala Sakramento sa 112:105 u prvoj od četiri uzastopne utakmice koje do kraja osnovnog dela NBA lige igra kod kuće.

Pobeda, kojoj je Šaj Gildžis-Aleksander doprineo sa 40 poena, važna joj je za držanje koraka sa šampionom Denverom i Minesotom za prvo mesto u Zapadnoj konferenciji.

Na skoru je 54-25, a dva tima ispred nje imaju po 55-24 i noćas se sreću među sobom u Koloradu.

Sakramento (45-34) sigurno ide u plej-in (od sedmog do desetog mesta), a porazom je umanjio šanse da se direktno domogne plej-ofa.

Njegovoj zvezdi Domantasu Sabonisu je najzad preprečen put u istorijskoj seriji po broju uzastopnih dabl-dabl učinaka, pošto je „dvocifren“ bio samo u skokovima (13). Dao je osam poena i imao je pet asistencija.

„Dvostruko-dvostruko“ je do prošle noći ostvario 61 put uzastopce, što je samo njemu i pošlo za rukom od ujedinjenja NBA i ABA 1976.

Poslednji put je bez dabl-dabla bio 28. novembra prošle godine na meču s Golden Stejtom.

Kevin Lav, prethodni rekorder moderne ere, imao je kao as Klivlenda (sada je u Majamiju) 53 uzastopna dabl-dabl dostignuća u sezoni 2010/11.

U ranijim godinama legendarni Vilt Čemberlen je šezdesetih postigao šest boljih serija nego što je Sabonisova (najbolja 81 meč), a po jednu Eldžin Bejlor (70, 1960/61) i Volt Belami (65, 1961/62).

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari