Jokić vodio Nagetse do pobede protiv Jute, Denveru sledi odlučujući meč za prvo mesto na Zapadu 1Foto: Beta/AP Photo/Rick Bowmer

Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je 28 poena, 13 skokova i sedam asistencija u pobedi Denvera nad Jutom sa 111:95.

Nagetsi su u Solt Lejk Sitiju kontrolisali meč od početka do kraja, a domaći su uspeli da uhvate rezultatski priključak samo krajem treće deonice, kad su se primakli na tri poena zaostatka.

Već početkom poslednje četvrtine Denver je ponovo došao do dvocifrene prednosti, koju je sačuvao do kraja meča, za 55. pobedu u sezoni.

Tadnem Jokić-Mari polako ulazi u plej-of formu, jer su obojica ubacili po 28 poena. Srspki centar je uhvatio 13 skokova i podelio sedam asistencija za 34 minuta, dok je kanadski bek do svog učinka došao za 27 minuta na parketu. Dvocifreni broj poena ubacili su i Porter (12) i Kristijan Braun (11).

Kod domaćih Talen Horton-Taker je bio najefikasniji sa 24 poena, Omer Jurtseven imao učinak od 20 poena i 11 skokova, dok je Luka Šamanić uz 15 poena imao i deset skokova.

Odlučujući duel za prvo mesto na Zapadu Nagetsi igraju u četvrtak ujutru (04.00) protiv Minesote, koja je direktan konkurent Denveru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari