Vukčević: Otišao sam u NBA jer mi se nije svidelo u Partizanu 1foto Srđan Stevanović/STARSPORT

Bivši košarkaš Partizana Tristan Vukčević pre nepunih mesec dana je otišao iz Partizana u Vašington Vizardse i za sada se jako dobro pokazao.

U eksluzivnom intervjuu katalonskom sportskom listu Mundo Deportivo pričao je o periodu u Realu, zašto je napustio Partizan i kako mu je sada u NBA ligi.

Na pitanje o Vizardsima on je rekao da mu je cela organizacija pomogla kada je došao u klub i da za sada želi da se samo sezoan završi, a da će na leto gledati kakvi su mu dalji planovi.

– Tim, trener i ljudi iz Vašingtona mi mnogo pomažu i dočekali su me raširenih ruku. Osećam se veoma dobro, veoma slobodno da igram svoju igru i pokažem šta mogu. Ne znam, nismo još razgovarali, želim da završimo sezonu dobro, ostale su nam još tri utakmice. Kada završim videću sa ekipom šta će biti i kakvi su planovi. Do sada ne razmišljam o tome, želim da igram, da uživam u svojoj igri i to je to, rekao je Vukčević.

Na pitanje o odlasku u Partizan on je istakao da za njega to nisu bile dve najbolje godine u karijeri i da je hteo da se oproba u najjačoj ligi sveta.

– Hteo sam to da uradim, bila je to samo moja odluka, jer mi se to nije dopalo u Partizanu, proveo sam dve jako loše godine tamo. I kada se ukazala ta prilika, rekao sam: „Baš me briga, platiću i to je to“. Dogodilo se mnogo stvari, ne želim da ulazim previše u detalje. Ali nisam mnogo igrao, a i tada kada sam igrao nisam se osećao prijatno na terenu, naveo je krilni centar Vašingtona.

Za sam kraj, dotakao se perioda provedenog u Realu, a spomenuo je i razloge za odlazak iz „kraljevskog“ kluba.

– To je neverovatno. Sa 15 godina, Alberto Angulo, Sanhudo, Laso i svi oni iz sportskog menadžmenta dočekali su me raširenih ruku. Uvek cenim što sam kao 15-godišnjak iz Grčke igrao košarku u Realu i lepo sam se proveo jer je to i tim sa mnogo kvalitetnih ljudi. Ljulj, Rudi… mnogo su mi pomogli u svemu, ponekad im pišem i gledam utakmice, oni su jako dobri ljudi. Bilo je mnogo igrača na mojoj poziciji. Trej Tompkins, Jabusele, pa Dek i nije bilo mesta za mene i razumeo sam poziciju ekipe. Dogovorili smo se da idem da igram za Partizan i to je razlog zbog kog sam napustio Real, zaključio je Tristan Vukčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari