Aleksa Avramović: Nadamo se pobedi Crvene zvezde u Istanbulu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Jedan od pouzdanijih košarkaša Partizana veruje da najveći rival može odigrati za crno-bele na gostovanju Efesu.

Uspeli su puleni Željka Obradovića da bez veće količine stresa preslišaju Zadar (113:74) na zatvaranju regularnog dela ABA lige.

Crno-beli će plej-of regionalnog takmičenja početi sa druge pozicije i u četvrtfinalu ne bi trebalo da imaju većih problema protiv Igokee, koja je, u odnosu na početak takmičarske godine, drastično promenila, odnosno oslabila ekipu odlascima ključnih igrača poput Edina Atića, Nikole Tanaskovića, Nemanje Gordića, Stefona Mudija…

Sve do potencijalnog finala sa Crvenom zvezdom, crno-beli će imati prednost domaćeg terena, međutim ono što njih daleko više brine jeste realna opcija da već u četvrtak završe sa ovosezonskom evroligaškom misijom.

Na početku sezone u Partizanu su postavili cilj da se plasiraju u plej-of Evrolige, sa krajnjom idejom odlaska na fajnal-for.

Ipak, nakon što su izgubili dve ključne utakmice kod kuće od Reala i Olimpijakosa, odnosno zaređali sa porazima u gostima omogućili su Efesu ne samo da se približi već i da trijumfom nad Fenerbahčeom u poslednjem kolu (80:82) računicu u potpunosti prebaci na svoju vodenicu i opciju da Partizan zauzme 10. mesto svede na puku teoriju, na osnovu koje bi turski velikan u četvrtak trebalo da bude poražen u Istanbulu od Crvene zvezde što bi onda stvorilo mogućnost da pobedom u petak nad Valensijom crno-beli prođu dalje.

Jasno je svima u Partizanu da je takva verovatnoća gotovo nepostojeća, s obzirom na to da je Zvezda jedna od najlošijih gostujućih ekipa ove sezone u Evroligi sa svega tri pobede i da je u takvom stanju da verovatno ni za svoj groš ne bi bila u mogućnosti da iznenadi Efes koji se nalazi u impresivnoj formi.

Dolaskom na klupu, Tomislav Mijatović preporodio je dvostrukog šampiona Evrope koji je u evroligaškoj seriji od pet pobeda na poslednjih šest utakmica.

U razmaku od četiri dana, dva puta je tukao Fenerbahče i to u ulozi gosta i veoma raspoložen ugostiće crveno-bele u četvrtak.

– Napravili smo uvertiru za ostatak sezone, a najviše za ono što sledi u Evropi, još taj duel sa Valensijom. Onako kako smo odigrali protiv Zadra, disciplinovano i skoncentrisano, najbolje što umemo, ali i da se nadamo da crveno-beli dobiju na Bosforu. A pre toga, spremićemo se tako za goste iz Španije, da ispoštujemo publiku, protivnika i sebe. Takav odnos oduvek gajimo, nema velike filozofije – poručio je Aleksa Avramović, potajno se nadajući da Zvzeda može da iznenadi Efes.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari