Moguća revolucija u NBA: Micića i Pokuševskog mogla bi da vodi jedna dama 1Foto: AP/Matt Kelley

Šarlot Hornetsi uskoro će morati da imenuju novog šefa struke, nakon odlaska Stiva Kliforda.

Još jednu sumornu sezonu, u rezultatskom smislu, imaju Hornetsi. Iz igre za mesto u doigravanju ispali su još početkom godine, tako da poslednjih par meseci predstavljaju svojevrstan kasting za igrače koji bi trebalo da u narednoj takmičarskoj godini naprave jasan iskorak na svim poljima.

Odluka Stiva Kliforda da će otići sa klupe po završetku sezone naterala operativce kluba iz Severne Karoline da započnu temeljnu potragu za naslednikom iskusnog stručnjaka, koji je, uprkos lošim rezultatima, imao podršku uprave da nastavi sa poslom, ali je odlučio da samo ostane u operativnom delu klupske strukture.

Od objave njegove odluke mediji u Americi konstantno su se bavili naslednikom; uglavnom je sleđen pravac da bi iskusnog stručnjaka trebalo da nasledi neko mlad i nedovoljno afirmisan.

S tim u vezi, pisalo se o Dejvidu Adelmanu, asistentu u stručnom štabu Denvera, Jordiju Fernandezu koji isti posao obavlja u Sakramentu, kao i o Čarlsu Liju i Kevinu Jangu, trenerima koji rade u Boston Seltiksima, odnosno Finiks Sansima.

Ipak, niko nije ni slutio da Hornetsi razmišljaju u pravcu da naprave pravu revoluciju u NBA ligi angažovanjem jedne dame za šefa struke.

Naime, prema saznanjima ESPN, Hornetsi su dobili odobrenje od strane Stokton Kingsa koji se takmiči i G ligi, da obave razgovor sa Lindzi Harding.

Ova 30-godišnjakinja na sjajan način predvodi filijalu Sakramento Kingsa u Razvojnoj ligi. Bila je uspešna košarkašica, prvi pik na Draftu 2007. a zanimljivo je i to da je nastupala i za reprezentaciju Belorusije.

Ona je pre preuzimanja Stokton Kingsa upravo radila u stručnom štabu Sakramenta, a nedanvo je proglašena i za trenera godine u G ligi.

Ukoliko prođe intervju i zadovolji standarde operativaca u Šarlotu, Harding bi mogla da postane prva dama u istoriji NBA lige na čelu struke jednog kluba.

S tim u vezi, Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski mogli bi da dobiju damu za glavnog trernera.

Ne tako davno, čuvena Beki Hemond, koja je dugo godina radila u stručnom štabu San Antonija, slovila je za damu koja je najbliža klupi jednog NBA kluba.

Ona je čak bila i na intervjuima za poenut posao, a mediji su pisali da je bila najbliža klupi Toronto Reptorsa, ali do dogovora nije došlo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari