Dodler i Milić osvojili bronzanu medalju u Badmintonu 1Foto: Badminton savez Srbije

Andrija Doder i Luka Milić ispisali su novu stranicu istorije srpskog badmintona. Na turniru Svetskog seniorskog kupa, BABOLAT Bulgarian International 2017, srpski muški dubl Andrija Doder i Luka Milić, je osvojio bronzanu medalju.

Na turniru Svetskog kupa, BABOLAT Bulgarian International 2017, koji je održan u Sofiji od 5. do 8. oktobra 2017, uz učešće preko 150 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja, njih dvojca su osvojili prvu medalju u muškoj konkurenciji za našu zemlju na seniorskim turnirima ovog ranga. Uspeh je tim veći ako se zna da je Doderu ovo prva sezona u seniorskoj konkurenciji i da je Milić i dalje uvek junior, a da su u glavnom gradu Bugarske prvi put zajedno nastupili u konkurenciji seniora na međunarodnoj sceni.

Srpski muški dubl, aktuelni seniorski prvak Srbije, krenuo je silovito u Sofiji. U prvom kolu su bili ubedljivi protiv Makedonaca Leonida Stojanova i Petara Živkovskog (2:0), u osmini finala su pali Grci Stamatis Cigirdakis i Ilias Ksantou (2:0), dok su u meču, vrednom odličja, savladali izraelsku kombinaciju Aleksander Bas, Šai Gefen (2:0). U polufinalu poraženi su od Slovenaca Mihe Ivanića i Andraža Krpeža (2:0), potonjih osvajača srebra, piše u saopštenju Badminton saveza Srbije.

“Presrećni smo uspehom u Sofiji i činjenicom da smo podarili srpskom badmintonu prvu medalju u muškom dublu na međunarodnoj seniorskoj sceni i to na turniru Svetskog kupa. Pošto je Andriji i meni ovo bio prvi put da nastupimo na seniorskom međunarodnom turniru ovo je bilo i sjajna prilika za sticanje neprocenjivog iskustva. Vraćamo se u Srbiju sa mnogo novih saznanja i sa ogromnim samopouzdanjem i željom za daljim napredovanjem i usavršavanjam. Za manje od mesec dana očekuje nas izuzetno jak seniorski turnir u Mađarsku i potrudićemo se da se do njega još bolje spremamo“, kazao je Luka Milić.

Drugi naš muški dubl u Bugarskoj koga su činila braća, Borko i Dragoslav Petrović, u prvom kolu su poraženi od Indijaca Aruna Džordža i Sanijama Šukla (2:0), koji su stigli do trofeja u ovoj konkurenciji. Na startu takmičenja u mešovitom dublu Doder i Milica Simić izgubili od Čeha Jaromira Janačeka i Sabine Milove (2:1), osvajača bronze, dok su Simićeva i Jermenka Lilit Pogosijan u borbi za plasman u četvrtfinale poklekle u duelu sa belgijskom kombinacijom Lise Džakes, Flore Vandenhokue (2:0), kasnijim pobednikom u ženskom dublu. U muškom singlu naši reprezentativci su nastupili u kvalifikacijama. Milić je zaustavljen u predvorju glavnog žreba pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija poražen od Šveđanina Daglasa Lidmana. Prethodno je bio bolji od Stamatisa Cigirdakisa iz Grčke (2:0) i Filipa Drekslera iz Austrije (2:0), koji je u prvom kolu savladao Borka Petrovića (2:0). Dragoslav Petrović je na startu kvalifikacija savladao Alana Ostrovskog iz Poljske (2:1), ali je u sledećem kolu izgubio od Tobijadsa Kunezija iz Švajcarske (2:0), dok je Doder u prvom kolu poražen od Mateusa Danijelaka iz Poljske (2:0).

Vlada Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših reprezentativaca na turniru u Bugarskoj na kojem ih je s klupe predvodio glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari