10.000 dinara, 20.000Foto: K. Bondžulić/Danas

U Kraljevu je prašinu podigao dokument u kojem se potvrđuje da je Ženski košarkaški klub Kraljevo falsifikovao potpise svojih igračica, čak i onih koje više nisu u klubu, da bi opravdao novac za stipendije i hranarine. A njih – košarkašice nikada nisu ni dobijale.

Procenjuje se da je na ime stipendija i hranarina, mesečno, podizano i do milion dinara.

Optužbe kraljevačke opozicije da je Ženski košarkaški klub Kraljevo, osvajačice Kupa Srbije i učesnice ABA 2 lige, dobijeni novac pravdao tako što su falsifikovali potpise košarkašica koje više nisu u klubu, uzdrmao je javnost u ovom gradu.

“Otkrili smo da uprava kluba svakog meseca isplaćuje stipendije i hranarine za igračice u iznosu od 38 hiljada dinara. I to za igračice koje godinama ne igraju u klubu”, rekao je Ivan Matović, odbornik „Novo lice“ Kraljeva.

Jedna od njih je Tara Biočanin, koja trenutno igra na koledžu u SAD. Njen otac Bojan ispričao je za N1 da je Tara tri i po godine provela u u Kraljevu i da on nikada nije čuo da grad za košarkašice plaća stipendije.

“Što se tiče njenog potpisa, on ne bi trebalo ni da postoji. Kao roditelj sam njeno angažovanje u klubu potpisao još 2014. godine sa njenih 14 godina. I to zajedno sa suprugom. Iza toga, mi kao njeni staraoci nismo nikada ništa ništa potpisali”, ispričao nam je ovaj otac.

Ivan Matović, odbornik u Skupštini Kraljeva, ispričao nam je da su mu se nakon što je na društvenim mrežama govorio o ovom slučaju javili roditelji koji su mu ispričali da njihova deca nikada nisu uzela ni jedan dinar za pomenute stipendije.

“Kada sam video gospodina iz Kraljeva sa tim podacima, počeo sam da pratim slučaj, i da se čujem sa pojedinim roditeljima. Ali, njihova imena sada neću da pominjem, jer očigledno da su zastrašeni iz nekog razloga”, rekao je Bojan Biočanin.

“Samo na stipendije i hranarine je mesečno podizano između 800 hiljada i million dinara”, izračunao je odbornik Ivan Matović.

Dokumenti su, kako nam je Matović objasnio, zvanični. Odnosno, postoje u Sportskom centru “Ibar” iz Kraljeva, kome ŽKK Kraljevo pravda dobijena sredstva iz gradskog budžeta.

Iz Uprave ŽKK Kraljevo nisu hteli pred kameru. Iako su nam u telefonskom razgovoru, na naše pitanje zašto ne odgovaraju na optužbe da su falsifikovali potpise košarkašica, rekli da će se javiti, odgovor je ipak izostao.

Ivan Matović kaže da je policiji za privredni kriminal podneo krivičnu prijavu za faslifikovanje službene isprave. Mišljenja je da bi ovaj slučaj mogao da završi u “fioci”. Ali, kako kaže, ukoliko se roditelji koji su se javljali uključe, makar i privatnim tužbama, onda bi istraga mogla da se pokrene, piše N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari