"Bahat, kao i ostali naprednjaci": Sagovornici Danasa o tvrdnjama da je gradonačelnik Kraljeva u 2022. potrošio više od 2,5 miliona na losos i ćuretinu 1Foto: Nova.rs / ​N1

Sagovornici Danasa o tvrdnjama da je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić u 2022. godini u restoranu potrošio više od 2,5 miliona dinara na losos i ćuretinu u sosu.

– Gradonačelnik Kraljeva je bahat, kao i ostali naprednjaci. Ponašaju se kao da je gradski budžet, koji pune svi građani Kraljeva, vlasništvo Srpske napredne stranke i koriste priliku da što više očerupaju gradsku kasu. Verovatno su svesni da im se bliži kraj, ali to što rade ne može da se podvede pod krađu. To je otimanje, rekao je Ivan Matović, odbornik GG Starosedeoci Kraljeva, komentarišući tvrdnje o tome da je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić u 2022. godini u restoranu potrošio više od 2,5 miliona dinara na losos i ćuretinu u sosu.

Kako dodaje, u to su uključeni svi, od predsednika mesnih odbora do vrha SNS.

– U toku je njihova velika pljačka ne samo u Kraljevu, nego, verovatno, i drugim gradovima Srbije, naveo je Matović.

Miroslav Baltić, građanin Ušća, ne sumnja da je pomenuta vest istinita.

– Tim pre što je reč o čoveku kome su svojstvene razne nepodopštine. Po meni, ovo je još i „ružičasto” kakvi se „podvizi” pripisuju gradonačelniku Kraljeva. Šta reći o čoveku koji živi u stanu od 70-ak kvadrata a koji je kupio kao jedini ponuđač za 18.000 evra, prethodno izbacivši iz njega majku sa dvoje dece na ulicu. Šta sve radi aktuelna vlast u Kraljevu i okolini, pa da živimo u Sijera Leoneu do sada bi neko odgovarao, direktan je Baltić.

Prema rečima Predraga Voštinića iz Lokalnog fronta Kraljevo, ti lokalni nesretnici nisu uspeli da opstanu ni u ulogama Nušićevih poslanika i ministarki, već su spali na opskurne likove „Tesne kože“.

– Ako ovakve dilove prave sa konobarima, možemo da pretpostavimo kakvi su im svi ostali dogovori, i koliki će ukupni račun biti na kraju njihove vlasti, zaključuje Voštinić.

Ni Željko Veselinović iz Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ nema pozitivno mišljenje o postupku kraljevačkog gradonačelnika.

– Svi ti lokalni šerifi nisu na vlast došli zahvaljujući znanju, radu i poštenju već zahvaljujući tome što su se krili iza imena Aleksandra Vučića. I onda kada vidite genezu i dođete do podataka ko su ti ljudi ranije bili, niko i ništa, a sada su odjednom počeli da otimaju, tako da je njima potpuno normalno da troše na kafanu, reprezentacije, kupovinu svega i svačega, službena putovanja. Sve ono gde bi moglo da se prištedi ako je neko domaćinski vaspitan, oni troše kao da je to njihovo i što je najgore, oni za to nikom ne odgovaraju iako bi trebali da odgovaraju građanima, ističe Veselinović.

Dodaje da u ovom slučaju imamo izokrenut sistem vrednosti, „gde se ne kažnjava bahatost već se nagrađuje daljim napredovanjem u partijskoj hijerarhiji“.

– Mi smo kao društvo dotakli dno kad tolerišemo takve stvari. Umesto da takvi budu kažnjeni na izborima, a često i krivično da odgovaraju, to ovde prolazi iako bi trebali da odu u političku istoriju, navodi Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari