Domaćinska pobeda ili brejk 1Foto: STARSPORT

U seriji na tri pobede, po sistemu 1-1-1 pri rezultatu 1:1 u pobedama, subotnji duel večitih rivala lako bi mogao da se ispostavi ključnim u nadmetanju za titulu šampiona Srbije.

Crvena zvezda će ponovo nominalno biti domaćin košarkašima Partizana u hali „Aleksanadar Nikolić“ u kojoj je sa predviđenih 18.00 termin pomeren na 19.00.

U Zvezdi su blagovremeno reagovali na morbidne ispade pristalica Partizana u drugom meču u kome su crno-beli bili domaćini, ujedno pozivajući navijače na mobilnost i veliku podršku bez uvredljivih povika sa tribina. Svesni su u klubu sa Malog Kalemegdana da su ove sezone do cilja dolazili supremacijom na domaćem terenu na kome su izgubili samo dve utakmice i to obe u Evrokupu od Unikahe i Valensije.

U devetom međusobnom susretu u takmičaskoj 2018/19 (5:3 za Zvezdu) najmanje dva duela pred navijačima crveno-belih završena su na jedan posed. Trener Milan Tomić apsolutno je svestan svih manjkavosti ispoljenih u prethodnim duelima finala i dodatno oprezan jer do samog početka treće utakmice neće znati da li će Ognjen Dobrić biti spreman. Odlični bek izvrnuo je skočni zglob u drugom meču u kome su njegovi saigrači podbacili gotovo u svim segmentima igre.

– Ognjen Dobrić se povredio tokom druge utakmice, i odluku o njegovom nastupu doneće lekari pred sam početak meča jer je takva vrsta povrede. Pred nama je treća epizoda ove finalne serije, spremni smo, igramo na domaćem terenu. Moramo da odigramo na vrhunskom nivou, ova serija je iscrpljujuća, kraj je sezone, ali imamo pred nama cilj, osvajanje titule za naš klub i naše navijače, koje pozivam da dođu u velikom broju , pruže nam podršku i daju neophodnu energiju sada kada je potrebno – poruka je trenera Tomića.

Partizan je do izjednačenja u seriji stigao u sredu kada je posle drame i trojke Radeta Zagorca na tri sekunde do kraja došao u vođstvo (73:72). U ubrzanom ritmu utakmica, na svaka dva do tri dana, trener Andrea Trinkijeri smatra da je Zvezda i dalje favorit i da će za njegove izabranike posebno bitna biti sama regeneracija obavljana poslednjih dana.

– Prve dve utakmice su samo još jednom potvrdile da derbi odlučuju detalji, jedna lopta. Ništa se nije promenilo u odnosu na početak serije – Crvena zvezda je i dalje favorit, a mi imamo naše snove kojih se ne odričemo. Ko se brže oporavi od napora i zadrži svežinu, imaće prednost u odnosu na protivnika. Verujem da će moja ekipa i u subotnjem duelu pružiti maksimum, da će biti dostojna dresa koji nosimo. To je ono što smo dužni sebi, navijačima i Partizanu. Da li će to biti dovoljno za „brejk“, niko ne može da garantuje – razmišljanja je Trinkijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari