Dominacija Klipersa i protiv Minesote 1 EPA-EFE/RINGO CHIU

Los Anđeles Klipersi nastavili su sa serijom pobeda i protiv Minesote (129:102); Klivlend je potvrdio status prijatnog iznenađenja u meču sa Bostonom (91:89), dok je Juta i definitivno u velikoj krizi nakon novog, četvrtog poraza u poslednjih pet utakmica, i to protiv Majamija (105:111).

Prijatno je za oči gledati način na koji Klipersi igraju od starta sezone. Protiv Minesote su puleni Tajrona Lua vezali sedmu pobedu i to uprkos izostanku Kavaija Lenarda, koji je van ekipe od starta takmičarske godine.

Klipersi su dolaskom Erika Bledsoa defanzivno postali još čvršći tim, a povratnik u paru sa Redžijem Džeksonom čini veoma produktivan bekovski tandem.

Klipersi su do poluvremena stekli kapitalnu prednost od 27 poena razlike, tako da su do kraja meča samo „rutinirali“ rivala. Pol Džordž je ubacio 23 poena, Ivica Zubac je dodao 10, uz 12 skokova, dok je Bledsou meč završio sa 14 poena i devet skokova.

Klivlend je protiv Bostona došao do devete pobede i sjajnog četvrtog mesta u Istočnoj konferenciji. Iako gotovo sve vreme igraju bez povređenih Kevina Lava i Laurija Markanena, Kavsi beleže, zaista odlične rezultate. Letošnjim dolaskom Rikija Rubija, igra pulena trenera Bikerstafa dodatno je oplemenjena. Protiv Seltiksa Španac je imao 16 poena i sedam asistencija; ruki Evan Mobli zabeležio je još jednu dobru partiju sa 19 poena i devet skokova, dok je najefikasniji bio Darijus Garland sa 22 poena.

Juta je pred početak četvrte deonice meča sa Majamijem imala zaostatak od 26 poena i to u Solt Lejk Sitiju. I bez Džimija Batlera, Hit je ugasio Džezere, uglavnom zahvaljujući Tajleru Hirou (27p).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari