Domović Bulut na Ol-staru BIG3 lige 1EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Dušan Domović Bulut uspeo je i u aneričkoj basket ligi BIG3 da se etablira kao jedan od najboljih basketaša na svetu. Iako su pravila drugačija, način igre osetno različit u odnosu na basket 3×3, srpski basketaš se fino snašao i u drugoj sezoni došao do velikog priznanja. Naime, on je uvršten na spisak igrača za Ol-star BIG3 koji će se održati 21. avgusta u Atlanti.

Domović Bulut je ovu sezonu u BIG3 ligi obeležio po rekordnom broju asistencija u ligaškom delu takmičenja, premašivši čuvenog brazilskog košarkaša Leandra Barbosu, nekadašnjeg člana Finiks Sansa.

Srpski basketaš biće deoo velikog spektakla; njegovu ekipu predvodiće čuveni Džulijus Irving „Doktor Džej“, član Kuće slavnih u Springfildu, a saigrači će mu biti: Mario Čalmers, nekadašnji NBA šampion sa Majamijem, Džejson Ričardson, dvostruki pobednik u zakucavanju na NBA Ol staru, Džerald Grin, Džeremi Pargo, Majkl Bizli, kao i Dešon Stivens, njegov saigrač iz Elijensa.

Inače, njih dvojica, zajedno sa Tomislavom Ivoševim, Karlisom Lasmanisom i Adamom Dreklerom stigli su ove sezone do polufinala plej-ofa u kojem su poraženi od Triolodžija. Erl Klark, Amir Džonson, nekadašnji NBA igrači, zatim Džejms Vajt, Ajzea Brisko i Devid Houkins uspeli su da se domognu samog finala i duela sa Pauersima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari