Domović Bulut ponovo u BIG 3 ligi, vodiće ga nekadašnji NBA šampion 1Foto: FIBA

Dugo već Dušan Domović Bulut slovi za najboljeg i najkompletnijeg basketaša na svetu: neposredno nakon Olimpijskih igara u Tokiju, prošle sezone je otputovao u Ameriku nameren da se dokaže u BIG 3 ligi, a kakve je partije pružao pokazuje podatak da će i u sezoni koja dolazi biti deo takmičenja u kojem se nadmeću brojni nekadašnji NBA asovi.

Bulut je dobio status kapitena ekipe Elijensa, što mu je omogućilo da zajedno sa trenerom tima, nekadašnjim NBA šampionom, Rikom Mahornom, izabere saigrače.

„To je neka vrste nagrade za trud koji sam uložio i rezultate koje sam postigao u Americi prošle sezone, ali i novine koje sam kao prvi Evropljanin doneo u to takmičenje. Interni dogovor sa Ligom koji je postignut je da naš tim donese tu preko potrebnu internacionalnu dimenziju, a uz mene su u timu mađarski reprezentativac Tamaš Ivošev i Letonac Karlis Lasmanis. U ekipi će biti još i Dešon Stivens, ovdašnjim ljubiteljima košarake poznat, jer je igrao za Igokeu, kao i Adam Dreksler, sin legendarnog Klajda Drekslera, koji je komesar “BIG 3” lige“, otkrio je Domović Bulut.

U ligi će i ove seozne biti mnogo poznaith imena kako u ulozi trenera, tako i na samim parketima širom Amerike.

„Osim trenera naše ekipe, Rika Mahorna, koji je član Kuće slavnih u Springfildu i deo čuvene generacije Detroit Pistonsa, među trenerima je jedna od najboljih američkih košarkašica svih vremena Liza Lesli, kao i svojevremeno vrhunski šuter, Rik Beri“, navero je sjajni srpski basketaš.

„Konkurencija na terenu će biti zaista žestoka. Plejadu vrhunskih igrača predvodi Džo Džonson koji je sedmostruki učesnik Ol-stara NBA lige. Zatim, tu su nekadašnje NBA zvezde Gilbert Arenas, Leandro Barbosa, Katino Mobli, braća Pargo, Dženaro i Džeremi, zatim Majk Bizli, Vil Bajnam i mnogi drugi.“

Dušanu Domoviću Bulutu, je prošle godine izmaklo učešće na Fajnal-foru „BIG 3“ lige, ali ove sezone je čvrsto rešen da ostvari taj cilj.

„Imali smo mnogo problema prošle godine sa povređenim igračima i koronom i to je dodatno otežalo posao. Ove godine ulazimo u takmičenje sa petoricom novajlija, ali mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo na sve izazove. Ove sezone učestvuje 12 timova, igraće se devet kola i želja svih nas je da se domognemo plasman u samu završnicu takmičenja.“

Srpski basketaš put Sjedinjenih Američkih država kreće 13. juna, a takmičenje u „BIG 3“ ligi stratuje 19. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari