Dončić: To je stara povreda, ali sve je u redu 1Foto: EPA-EFE/Jorge Zapata

Slovenci su se zabrinuli na bolnu grimasu svoje najveće košarkaške uzdanice Luke Dončića na meču s prvakom sveta Španijom na turniru u Malagi u susret Svetskom prvenstvu (25. avgust-10. septembar).

Zbog jakog udarca je Dalasov as u NBA ligi propustio sledeću utakmicu, u kojoj su SAD preslišale nekadašnjeg evropskog šampiona s 30 razlike (92:62).

„Taj bol me je uznemirio i posle Meča svih zvezda u prošloj sezoni, zbog čega sam posustao u martu. To je ta ista povreda. Onda smo uradili sve neophodne preglede, čak i magnetnu rezonancu. Ispostavilo se da je sve u redu. Nije došlo do pogoršanja“, objasnio je Dončić da nema razloga za zabrinutost.

Dončić: To je stara povreda, ali sve je u redu 2
Foto: EPA-EFE/Jorge Zapata

Slovenačka reprezentacija je već u Japanu. Na Mundobasketu startuje od susreta s Venecuelom u Okinavi 28. avgusta, a pre toga će odmeriti snage s domaćinom u poslednjoj pripremnoj utakmici.

Posle poraza s 20 razlike protiv Španaca (99:79) i debakla u okršaju s Amerikancima Dončić je svestan šta u igri mora da se poboljša.

„Bilo je i dobrih stvari, ali je očigledno da ima još mnogo posla. Moramo da podignemo nivo igre da bismo bili konkurentni svih 40 minuta. Treba da poboljšamo igru u odbrani, da budemo agresivniji i da bolje skačemo pod svojim košem da ne bismo protivnicima pružali drugu šansu. Svako mora da uštopuje svog igrača. U svemu tome vidim veliki prostor za napredak“.

Dončić ističe da su ga neuspesi u NBA prošle sezone (Dalas bez plej-ofa) i državnog tima na Evropskom prvenstvu 2022 (poraz protiv Poljaka u četvrtfinalu, šesto mesto) motivisali da na Svetskom šampionatu bude predvodnik novog uspeha.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari