Došao da bodri sina, pa umro od batina: Tragičan epilog tuče roditelja na školskoj košarkaškoj utakmici, u pozadini rasizam (VIDEO) 1EPA-EFE/KAI FOERSTERLING

Strašne scene su viđene u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tuča se desila u severnom Vermontu, u američkom gradu Alburg, za vreme košarkaškog meča između dečaka iz škola Alburg i Sejnt Olbans. Policija je stigla za kratko vreme, ali to je bilo kasno za Rasela Žirua.

Nesrećni čovek im se požalio na povrede, pa je prebačen u obližnju bolnicu, međutim informacije lokalnih medija kažu da je pomenuti 60-godišnjak preminuo od posledica dobijenih batina u opštem metežu.

 

Uznemirujući video snimak fatalnog sukoba napravio je jedan od roditelja, a objavio ga je uz apel američkom društvu. Zgrožen činjenicom da se jedan lep skup pretvorio u nešto tako tako strahovito i mučno.

„Neophodno mi je da podelite video sa košarkaške utakmice iz srednje škole moje ćerke. Roditelj je ubijen. Šta nije u redu sa ovom zemljom“, upitao je ovaj očevidac.

Reagovala je i majka jedne od učenica, koja je otkrila šta je prethodilo nasilnoj smrti oca braće Žiru.

„Otac je sa starijim sinom gledao mlađeg. Navijač Alburga je izrekao rasističku uvredu starijem sinu, otac je počeo da ga brani i nastao je pakao“, navela je ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari