"Došli smo da spasavamo glavu, a...": Trener Zadra zatečen i oduševljen pobedom nad Crvenom zvezdom 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Danijel Jusup priznao da nije očekivao pozitivan rasplet gostovanja u hali „Akleksandar Nikolić“.

Košarkaši Zadra bili su viđeni kao gubitnici u šestom kolu ABA lige, ali su nadvisili svoja i tuđa očekivanja, savladavši Crvenu zvezdu pred njenim navijačima – 96:98.

„Presrećan sam. Šta da kažem… nismo se nadali ovakvom rezultatu“, počeo je trener gostiju konferenciju za medije.

Da iznenađenje bude još veće, gosti su do podviga stigli bez Luke Božića, svog najdominatnijeg pojedinca u novoj sezoni regionalnog takmičenja pod obručima.

„Zvezda je igrala u petak, ali i mi smo igrali meč u Zagrebu. Osim toga nismo imali Luku Božića. On nam je prvi igrač. Došli smo u Beograd da spasavamo živu glavu. Rekao sam igračima da protiv Zvezde ne čekaju bolju poziciju nego odmah ispaljuj šut jer teško da ćeš pronaći bolju poziciju protiv evroligaša. Igrali smo sa samopuzdanjem“, primetio je Danijel Jusup.

Posebno ponosan na podatak da su Zadrani u Beogradu prethodno slavili daleke 2010. godine.

„Došli smo skromno. Međutim kada se utakmica otvori… to je košarka. Uđu neki šutevi koji obično ne uđu, protivnička ekipa se unervozi, ali moram da čestitam momcima, Zvezda je evroligaš. Presrećan sam“, dodao je trener Zadra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari