Dragan Antić Recko: Sistematsko uništavanje "Dinama" 1Dragan Antić Recko na utamici Dinamo - Metalac, 2018/Foto: Dušan Pešić

Fudbalski klub „Dinamo“ iz Vranja poslednjih godina svesno je i planski uništavan od pojedinih čelnika lokalne vlasti, toliko da smo došli u situaciju da moramo da istupimo iz lige, rekao je za Danas Dragan Antić Recko, nekadašnji trener i predsednik ovog fudbalskog kluba.

Antić je rekao da je godinama davao svoj novac, i on i njegov sin, kako bi klub spasili od gašenja.

„Evo, neka sad igraju Boske, Gonzi i Neši. Hoće da unište sport u Vranju. Iza ove odluke vlasti je samo politička pozadina, ništa osim politike“, rekao je Antić.

Podsetimo, FK „Dinamo“ je za tekuću 2022. iz budžeta grada dobio 6,2 miliona dinara, dok je, prema Antićevim rečima, za nesmetano funkcionisanje kluba neophodno oko 40 miliona, za prvi tim i omladinsku školu.

„Prošle godine smo dobili najviše od kada je ova vlast zasela – 22 miliona, za 2020. oko 16 miliona, za 2019. oko 15, za godinu pre oko 10. Kad smo se plasirali u Superligu, dali su nam samo 10 milona. U vreme dok je gradonačelnik bio Zoran Antić dobijali smo i po 50 i 60 miliona dinara“, rekao je Antić.

Sagovornik Danasa je istakao da „tek sada neće dati klub“, jer su „svi zaposleni u klubu njemu bliski“.

„Ne možete dati ‘Dinamu’ 6,2 miliona, a ‘Mineralcu’ 4,5 miliona, timu koji igra u najnižem rangu takmičenja, ili odbojkaškom klubu u kome igra ćerka većnika za sport“, dodao je Antić.

Naglasio je da nema ništa protiv finansiranja drugih sportskih klubova, ali da neće da dozvoli da neko uništava „Dinamo“.

Dugogodišnji trener i predsednik „Dinama“ rekao je da je račun kluba osam meseci u blokadi, što govori o, verovatno, najtežem periodu od 1947, godine osnivanja fudbalskog kluba koji je brend grada Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari