Dragan Džajić: Niko ne zna kako će fudbal izgledati 1Foto: STARSPORT

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić (73) tvrdi za Danas da mu mere zabrane, odnosno ograničenog kretanja za starije od 65 godina, ne padaju lako, ali da ih se striktno pridržava.

– Mi sportisti smo navikli jer smo veliki deo profesionalne karijere proveli po karantinima, odnosno u izolaciji pred utakmice. Kada igrate nedeljom i sredom, već u utorak kreće taj klupski karantin, odnosno u petak za nedeljni meč. Treneri su znali da nas zaključaju i po celu nedelju, već u ponedeljak, kada je na redu jača utakmica. Tako da nema profesionalnog sportiste koji nije po veći deo sezone provodio u izolaciji. Ja sam kasnije i kao sportski direktor i predsednik bio na svim putovanjima i uvek poštovao sva pravila koja su važila i za ekipu. Tako sam sebe i na ovo navikao kao na nešto obavezno, da mora da se poštuje i to je to. Nije lako jer svaki čovek po prirodi svog bića voli da se kreće, a naročito mi bivši sportisti. Ipak, mere su za naše dobro i moramo ih se pridržavati – priča Džajić.

Treća Zvezdina zvezda kaže da je pronašao rutinu koja mu pomaže da razbije monotoniju izolacije.

– Dane provodim tako što redovno šetam po dvorištu i vozim sobni bicikl. To mi pomaže da ostanem u formi i ne opustim se previše. Te dve stvari ne preskačem ni po koju cenu. To inače radim redovno i kad nisam u izolaciji, ali sam sada dozirao jači tempo da bih ostao u formi. Najbitnije je da se čovek ne ulenji zbog toga što ne izlazi redovno napolje – dodaje Džajić.

Jedan od glavnih kreatora osvajanja Kupa evropskih šampiona u Bariju 1991. godine smatra da je još uvek prerano prognozirati da li će i koliko svetski fudbal biti drugačiji po završetku pandemije.

– Realno malo ko sada može da zna kako će zaista izgledati fudbal posle svega ovoga. Ustvari, to verovatno niko ne može sa sigurnošću da tvrdi. S druge strane jeste sve bilo malo preterano u poslednje vreme, naročito visine transfera. Verovatno će zbog toga doći do smanjenja transfera na svetskom nivou, da neće više biti onako abnormalni, ne znam ni kako da nazovem te cifre… Lično bih najviše voleo da ovo što pre prođe i da se ponovo igra fudbal, a sve ostalo mi je trenutno u drugom planu. Posle ćemo svi da razmišljamo u kom će smeru sve ići – zaključuje Džajić.

Igrači da se polako vraćaju u ritam

Dragan Džajić smatra i da je još uvek rano da se priča kako će se kriza izazvana pandemijom odraziti na Crvenu zvezdu.

– Ne treba sada pričati o prelaznom roku i ambicijama dok se ovo ne završi i i ne počne da se igra. Ne znamo još ni da li će biti publike ili kad će je biti ako krene sve pred praznim tribinama. Samo zato se ne bih se istrčavao u nepoznato. Moramo da sačekamo da vidimo i u kom će smeru ići oporavak, kako će se fudbaleri vratiti u ritam. Svi će pratiti poteze drugih država jer je ovo nešto što je za sve bilo neočekivano. Zato je bitno pažljivo sada raditi sa igračima, da se polako vraćaju u formu – naglašava Džajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari