Dragan Stojković: Došli smo da pobedimo 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković najavio je da će njegov tim igrati ofanzivno na prijateljskoj utakmici sa Danskom u utorak (18.00) i da će ići na pobedu na stadionu „Parken“ u Kopenhagenu.

„Došli smo u Kopenhagen sa ciljem da pobedimo i da nastavimo uspešan niz iz kvalifikacija. Još mi je važnije kako ćemo to da učinimo. Ne odustajemo od našeg stila igr. Videćete ofanzivnu Srbiju u duelu protiv najprijatnijeg iznenađenja poslednjeg Evropskog prvenstva“, rekao je selektor na konferenciji za medije po dolasku u Kopenhagen.

„Dance izuzetno respektujemo kao jednu od najkvalitetnijih reprezentacija na kontinentu, nisu slučajno među prvima obezbedili plasman na Mundijal u Kataru. Ipak, najviše respektujemo sebe, svesni smo svojih kvaliteta i očekujem jednu izvanrednu utakmicu na ovom prelepom stadionu. Siguran sam da su i Danci svesni protiv koga igraju u utorak“, izjavio je Stojković najavljujući meč.

Srbija nije doživela poraz na osam mečeva za redom, a ukoliko ne izgubi u Kopenhagenu to će biti rekordna serija našeg nacionalnog tima.

„Znate da mi rezultat u prijateljskim utakmicama nije toliko bitan. Trudićemo se da odigramo kvalitetan meč i da još jednom pokažemo kvalitet koji nas je krasio na putu ka Svetskom prvenstvu.

„Uspeli smo za godinu dana zajedničkog rada da stvorimo homogenu celinu. Svi razmišljamo na isti način, ne smemo da se zadovoljimo postignutim jer ima mnogo prostora da dalje napredujemo i da se dokazujemo. Pred srpskim fudbalom je jedan divan period u kome očekujemo nove podvige i nove radosti“, rekao je selektor, a zatim se osvrnuo na najave da će Kristijan Eriksen biti u startnoj postavi:

„Takođe me raduje povratak Kristijana Eriksena. To je fenomenalna stvar za njega lično, njegovu porodicu, danski fudbal i danske navijače. Reč je o fantastičnom fudbaleru i mnogo mi je drago što će igrati protiv naše reprezentacije“, izjaio je Dragan Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari