Drugi poraz košarkašica 1Foto: FoNet (arhivska fotografija)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je i drugu utakmicu na šampionatu Evrope i preti joj opasnost da kao branilac titule bude eliminisana već u prvoj fazi takmičenja.

U drugom kolu C grupe Srbija je večeras u Pragu izgubila od Francuske sa 73:57 (15:19, 18:15, 19:9, 21:14) i sada je jedina šansa da uđe u osminu finala da u ponedeljak u poslednjem kolu savlada Sloveniju sa više od šest koševa razlike.

U reprizi finala sa prethodnog prvenstva Evrope košarkašice Srbije nisu bile ni blizu pobede. U prvom poluvremenu su dobrom odbranom uspevale da održavaju rezultatsku ravnotežu, ali se u nastavku igra našeg tima potpuno raspala.

Sonja Petrović, koja zbog povrede nije igrala u prvom kolu protiv Grčke, danas je bila u startnoj postavi, ali je očigledno da još nije u punoj formi, mada je i povređena bila najefikasnija u našem timu. Pored toga, Ana Dabović, koja je zbog povrede pripreme odradla polovično, na terenu
je večeras bila manje od jednog minuta.

To je potpuno poremetilo igru naše selekcije i možemo se samo nadati da će selektor Stevan Karadžić u ponedeljak moći da računa na sve igračice. U protivnom, šansa da se savlada
odlična ekopa Slovenije neće biti velika.

Reprezentacija Srbije večeras je bila lošija u svim elementima igre, a potpuno je izgubila borbu u reketu, jer su Francuskinje utakmicu završile sa čak 50 skokova, od čega 18 ofanzivnih. Uz to su imale 19 asistencija, 12 više od naše selekcije, pa konačan ishod nije mogao da bude
drugačiji.

Srbija: Radočaj 2, Petrović 18, Čađo, Krnjić 9, N. Jovanović 4, Milovanović 18, Mandić, Crvendakić, Škorić 2, Stanković 3, T. Jovanović 1, Dabović.

Francuska: Epupa 2, Mjem 17, Sijak 2, Dumer 17, Mišel 2, Ajaji 8, Skerla 2, Minte 4, Johanes 13, Šartero 4, Aman 2, Čačuang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari