Drulić razočaran zbog neuspeha reprezentacije, ali podržao FSS 1Foto: Fudbalski savez Srbije

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Goran Drulić rekao je da je razočaran što se ekipa ni posle 20 godina nije plasirala na Evropsko prvenstvo i podržao je rad Fudbalskog saveza Srbije.

„Pratim šta pišu mediji, vidim kakvo je raspoloženje javnosti i to je sasvim normalno. Svima je teško što ni posle 20 godina nećemo biti učesnici Evropskog prvenstva. Mene je najviše začudio totalno različit pristup utakmici u odnosu na onu u Oslu protiv Norveške. Ogromne su to oscilacije, kao da nisu isti igrači, kao da su za tih mesec dana izgubili karakter“, rekao je Drulić.

Fudbaleri Srbije izgubili su sredinom meseca u Beogradu od Škotske posle penala u finalu baraža za Evropsko prvenstvo. Drulić je rekao da je srpski tim možda i potcenio Škotsku posle dobre igre u polufinalu baraža protiv Norveške.

„Čini mi se da je i javnost posle Norveške pomislila da smo već na završnom turniru i da će duel sa Škotskom biti rutinsko otaljavanje posla. To nam se svima obilo o glavu“, ocenio je Drulić.

Drulić je naveo da mu je tokom reprezentativne karijere najteže bilo posle poraza od Rusije u Beogradu, kada je ekipa izgubila šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji.

„Kežman i ja smo dobili prednost u startnoj postavi, imali smo mnogo prilika tokom utakmice i nismo uspeli nijednom da savladamo golmana Nigmatulina. Rusi su iz jedne kontre dali gol i pobedili sa 1:0. Naravno, sve se slomilo na nama dvojici jer smo bili najmlađi u ekipi. Šta mi je drugo ostalo nego da podignem glavu i nastavim dalje. U fudbalu nema svrhe gledati unazad“, rekao je on.

Bivši fudbaler Crvene zvezde poručio je reprezentativcima da izvuku pouke iz poraza od Škotske i da se okrenu kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Pojedini bivši reprezentativci, među kojima Nemanja Vidić i Nemanja Matić, kritikovali su rad Fudbalskog saveza i tražili smenu rukovodstva, a Drulić je rekao da se na taj način neće ništa dobiti.

„Svako od nas je dužan da se stavi na raspolaganje srpskom fudbalu i da pomogne koliko može. Nemamo nikakve koristi od ljudi koji se ponašaju kao generali posle bitke. Vidim da pljušte kritike na račun rukovodstva Saveza. Pa šta je trebalo, da se Panta, Bjeković, Kokeza spuste na teren, da krenu da uklizavaju, da grizu, da nešto počne da se dešava u igri Srbije“, naveo je on.

„Ja posle utakmice sa Škotskom nisam mogao da kažem: ‘U redu je, momci su izginuli za Srbiju, ali nisu imali sreće“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari