U Pirotu je prošlog vikenda, u Sportskoj dvorani Kej, održano državno prvenstvo Srbije u streljaštvu iz standardnog vazdušnog oružja. Prvenstvo su organizovali Streljački savez Srbije, Streljački klub Milorad Mančić Lukanjac iz Pirota i opština Pirot. Učestvovala su 273 takmičara iz 32 najbolja kluba u zemlji koji su se nadmetali u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Stevan Pletikosić, član SD Čika Mata 1881 iz Kragujevca, osvojio je prvo mesto u seniorskoj konkurenciji – standardna vazdušna puška sa 701,6 krugova, drugi je Milutin Stefanovićiz istog kluba sa 699,7 krugova a treći Nemanja Mirosavljev iz SD Novi Sad sa 692,5 krugova. U ekipnoj konkurenciji prvi su strelci SD Čika Mata 1881 iz Kragujevca, drugi KSS Policajac iz Beograda a treći SK Milorad MančićLukanjac iz Pirota.

Među seniorkama u disciplini standardna vazdušna puška prva je Ivana Maksimovićiz SK Novi Beograd sa 496,5 krugova, druga Andrea Arsovićiz SK Partizan sa 495,9 krugova a treća Lidija Mihajlovićiz SK Niš 1881 sa 495,8 krugova. U ekipnoj konkurenciji trijumfovala je ekipa SK NIš 1881, druiga je ekipa Novi Beograd a treća ekipa Novi Sad.

U disciplini standardni vazdušni pištolj kod seniora prvi je Damir Mikec iz KSS Policajac sa 682,9 krugova, drugi je Andrija Zlatićiz SK Aleksa Dejovićiz Užica sa 682,1 krug a treći Uroš Kačavenda iz SK Crvena Zvezda Beograd sa 679,8 krugova. U ekipnom plasmanu prvi je KSS Policajac Beograd, drugi SK Kikinda a treći SK Crvena Zvezda iz Beograda.

Kod seniorki u disciplini vazdušni pištolj prva je Zorana Arunovićiz SK Crvena. zvezda sa 480,7 krugova, druga je Aleksandra Ristovićiz SK Zvezdara sa 479,4 krugova a treća Jasmina Grgić iz Crvene zvezde sa 476,3 kruga. U ekipnoj konkurenciji prve su seniorke Crvene zvezde, druge Policajca a treće Zvezdare.

Bobana Veličkovićiz borskog kluba Bor 030 i Dušan Dapčevićiz Kikinde (oboje pištoljem) i Ivana Maksimovićiz Novog Beograda Ušća (puška) odbranili su titule juniorskih šampiona Srbije prvog dana Prvenstva Srbije u Pirotu. Najbolji junior puškom je Piroćanac Arsenije Todorović, član Streljačkog kluba Milorad MančićLukanjac finalista nedavnog Šampionata Evrope u Pragu. Ekipa juniora pirotskog Lukanjca u disciplini vazdušna puška je ponovila uspeh i osvojila prvo mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari