Dušan Lajović i Filip Krajinović danas igraju prvo kolo na Rolan Garosu 1Sjajan start: Miomir Kecmanović Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Posle subotnje pobede nad Slovakom Aleksom Molčanom u finalu majskog dela Otvorenog prvenstva Srbije u dva seta, Novak Đoković je iz Beograda zapucao u Pariz, da se priključi juče započetom glavnom sadržaju jedinog grend slema na šljaci i da, sa 83. ATP trofejom i novih 250 bodova u džepu, sutra počne pohod na njegovu drugu titulu sa Rolan Garosa.

Pošto se pre prvog reketa sveta, u uvodnom kolu glamuroznog grend slema izređaju ostali srpski teniseri.

Juče su na teren izašli Miomir Kecmanović (48. u singl poretku) i Laslo Đere (53), a danas bi trebalo Dušan Lajović (39) i Filip Krajinović (41).

Prvi je odmah uradio veliku stvar, pošto je posle iscrpljujuće bitke iz dalje trke izbacio bolje rangiranog (27) Danijela Evansa – 3:1 (1:6, 6:3, 6:4, 6:4).

Početak premijernog duela sa čovekom koji je nedavno „došao glave“ Đokoviću na Mastersu u Monte Karlu nije uopšte nagoveštavao takav epilog, jer je Britanac, pre svega sjajnim forhendima, radio šta je hteo, prepustivši samo počasni gem Beograđaninu.

Međutim, to je imalo dobar kontra efekat na našeg „reketaša“, toliko se resetovao na mini pauzi da je u drugom delu napravio brejk već u drugom gemu i na tom talasu gurao sve do izjednačenja. Ako je taj set bio miran, naredni je bio načisto „lud“.

U razmeni loptica sa puno obostranih brejkova, Kecmanović je čak četiri puta oduzeo rivalu gem na njegov servis i time napravio ključni korak ka sledećoj rundi.

Probao je Britanac da produži borbu, ali je ispustio konce posle vođstva od 2:0 i lopte za 3:0, dopustivši Srbinu da preokrene vodu na svoju vodenicu – 5:2.

Sve što je posle uradio bilo je približavanje na 4:5 i odbrana prve meč lopte rivala u naletu. Druga je bila pobedonosna, pa će Kecmanović na boljeg iz sinoćnjeg odmeravanja snaga Đerea i Francuza Mutea.

Pre toga, danas će u pariskoj misiji probati da mu se pridruže dvojica iskusnijih zemljaka.

Lajović protiv Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije, a Filip Krajinović u meču sa kvalifikantom Maksimilijanom Merterom (Nemačka).

Ponedeljak je bitan dan i Ivanu Jorović, pošto startuje protiv Čehinje Tereze Martincove, dok je druga srpska predstavnica Ninu Stojanović sinoć igrala protiv Japanke Nao Hibino.

Kerber već ispala

Prvo kolo RG bilo je juče kobno za jednog od nosilaca u ženskoj konkurenciju i nekada liderku WTA liste Angeliku Kerber, koja nije uspela naći rešenje za 139. igračicu sveta Ukrajinku Anhelinu Kalinjinu – 0:2 (2:6, 2:4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari