Duško Vujošević razočaran odlukom Nikole Jokića da ne igra za reprezentaciju na Mundobasketu: Ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški trener Duško Vujošević izjavio je da je razočaran zbog odluke pojedinih igrača da ne nastupaju za reprezentaciju Srbije na predstojećem Mundobasketu.

On je dodao da, po njegovom mišljenju, Nikola Jokić, kao najbolji igrač, ima obavezu da igra za nacionalni tim i tako bude primer za ostale.

– Kada su dan pre saopštavanja spiska po raznih sajtova ko neće da se odazove, mislim da je to bio poslednji pokušaj da se Jokić, Micić i Kalinić preokrenu i igraju za reprezentaciju. Svako ko bi na silu došao tu da nas časti prisustvom, pa i Jokić, da dođe ne iz toga što ima unutrašnji motiv, ne nego što želi. Njegovi uspesi su me naterali da ustanem i gledam NBA utakmicu. Navijao sam za njega svim srcem, negde sam stekao simpatiju prema njemu. Familijaran je čovek, voli životinje, međutim ne mogu da shvatim nešto. Čovek ima obavezu prema zemlji i prema otadžbini gde je rođen. Makar njegov put bio krajnje neobičan, ali uspeh i obavezuje, slava je teška – rekao je Vujošević gostujući na TV Nova, a zatim dodao:

– Manje je vezan za reprezentaciju jer ona u njegovim ranijim godinama nije bila u njegovom životu, cela zemlja se ‘uspalila’ zbog njegovog uspeha koji je ostvario tamo. Promenila su se vremena, igrači se eksploatišu velikim brojem utakmica, ali nema izgovora, pogotovo za najboljeg. Kada se najbolji ne pojavi, ne znam koliko bi drugi imali obraza da se ne pojave.

Vujošević smatra da je kult reprezentacije „poljuljan i urušen“.

– Treba napraviti razliku ko ne može, a ko neće. Recimo, Lučić je čovek koji je uvek igrao za reprezentaciju kad je mogao, imao je pravi odnos. Imao je povredu lakta, šest meseci traje njegova povreda – izjavio je legendarni trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari