Košarkaši Partizana večeras igraju jednu od najvažnijh utakmica u klupskoj istoriji. Crno-beli gostuju Taukeramici u „majstorici“ četvrtfinalna Evrolige. Trenutni rezultat u seriji je 1:1, a ekipa koja ostvari trijumf, obezbediće plasman na fajnal-for najelitnijeg i najkvalitetnijeg klupskog takmičenja, koji se od 2.

Košarkaši Partizana večeras igraju jednu od najvažnijh utakmica u klupskoj istoriji. Crno-beli gostuju Taukeramici u „majstorici“ četvrtfinalna Evrolige. Trenutni rezultat u seriji je 1:1, a ekipa koja ostvari trijumf, obezbediće plasman na fajnal-for najelitnijeg i najkvalitetnijeg klupskog takmičenja, koji se od 2. do 4. maja održava u Madridu.
Iako su stručnjaci složni u oceni da je TAU favorit za plasman u narednu fazu takmičenja, opšti utisak je da su košarkaši našeg šampiona u prva dva meča (sveukupno) prikazali mnogo više od španskog giganta. Prednost domaćeg terena može da bude presudan faktor u ovakvom sistemu takmičenja, ali siguno je da su izabranici Nevena Spahije pod mnogo večim pritiskom od Kecmana i saigrača, posebno nakon debakla u Pioniru.
Šef struke ekipe iz Humske ulice Duško Vujošević kaže da će njegova ekipa dati sve od sebe do ponovi igru iz drugog meča u Beogradu kada su deklasirali Taukeramiku sa 76:55.

Neven Spahija: Spremni smo za Partizan

Trener Taukeramike Neven Spahija očekuje da će njegova ekipa savladati Partizan u „majstorici“ i obezbediti plasman na fajnal-for i pored činjenice da su Beograđani mnogo odmorniji.

– Očekujem da odigramo mnogo bolje nego u Beogradu. Košarkaši Partizana su već mnogo puta ove sezone pokazali da poseduje veliki kvalitet i biće u potpunosti spremni za ovaj duel, posebno zbog činjenice da su za razliku od nas ovog vikenda bili slobodni. Mi smo u subotu odigrali težak meč protiv Huventuda u Badaloni, ali smo imali tri dana odmora i potpunosti smo spremni za ovu utakmicu. Pružićemo maksimum i očekujem trijumf – rekao je hrvatski stručnjak.

– Nalazimo se na korak od podviga. U isto vreme, fajnal for je kilometrima daleko, pošto igramo protiv izuzetno kvalitetne ekipe koja ima odličnog trenera. Sve što treba da uradimo je da ponovimo igru iz druge utakmice u Beogradu. Iako zvuči prosto, to je najteži mogući zadatak – rekao je Vujošević dodajući da njegov tim u večerašnjem meču mora da igra srcem ali i glavom kako bi pokušao da napravi senzaciju.

Etore Mesina od naredne sezone u Barseloni?

Po pisanju španskog dnevnog lista „Diario Sport“ jedan od najboljih trenera u Evropi Etore Mesina preuzeće ovog leta špansku Barselonu. Italijanski stručnjak i katalonska ekipa su se usmeno dogovorili da saradnja traje da 2011. godine. Po pisanju istog dnevnika, Mesina će doći u redove plavo-ljubičastih, bez obzira na to da li će tim ostvariti plasman u Evroligu naredne sezone.

Nikola Peković je ove sezone ubedljivo najdominantniji centar u Evroligi, pa se od njega očekuje da i u „majstorici“ protiv baskijskog tima bude „motorna snaga“ svoje ekipe. Gorostasni centar obećava da će on i saigrači večeras pokušati da nadmaše sebe, pošto imaju obavezu prema svim svojim pristalicama koji su ih na fenomenalan način bodrili ove sezone.

Četvrtfinale Evrolige

Danas: Taukeramika – Partizan (rezultat u seriji 1-1), CSKA – Olimpijakos (1-1).

Sutra: Makabi – Barselona (1-1). Plasman na fajnal for već je obezbedila ekipa Montepaskija koja je savladala Fenerbahče sa 2:0 u pobedama.

– Izuzetno mi je žao što meč odluke ne igramo pred svojim navijačima. Svima koji budu gledali meč na televiziji obećavam da ćemo pokušati da nadmašimo sebe i ono što smo pružali tokom sezone. To je naša obaveza prema svima koji su nas bodrili iz utakmice u utakmicu – rekao je Peković.
Prednost Partizana u odnosu na „keramičare“ može da bude i podatak da su mnogo odmorniji od protivnika koji je za vikend poražen na gostovanju Huventudu u derbiju španskog prvenstva. Meč u dvorani Fernando Bruesa počinje u 20.30 uz direktan prenos na TV Avala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari