Duško Vujošević završio saradnju sa Klužom 1Foto: STARSPORT

Duško Vujošević završio je saradnju sa Košarkaškim klubom Kluž, posle dve godine provedene u Rumuniji. Proslavljenom treneru ovih dana je istekao ugovor i dve strane se nisu dogovorile o produženju saradnje.

„Sa velikom dilemom sam otišao u Kluž, znaju svi na koji način sam se pre toga rastao sa klubom u kojem sam proveo najveći deo karijere. Jer to naravno nije bilo u skladu sa mojim trenerskim rejtingom, ali moja zdravstvena situacija i veliki problemi sa dijabetesom i bubrezima nije mi ostavljala previše prostora za biranje. Nosim odande lepe uspomene, oni su posle uspeha koje smo postigli očigledno osetili da dalje mogu sami i da im ne treba nikakvo tutorstvo i supervizija, pa su mi dali ponudu koju sam morao da odbijem. Suprotno od onih koje se ne mogu odbiti“, kaže Vujošević za Danas.

On je u klubu obavljao posao stručnog savetnika jer mu zdravstveno stanje nije dozvoljavalo da radi kao trener u punom kapacitetu.

„Prošle godine osvojili smo Kup Rumunije, a prvenstvo nije završeno zbog pandemije. Ove godine osvojena je i titula prvaka, što se smatra najvažnijim. Mnogi ovde pogrešno gledaju na rumunsku klupsku košarku gledajuči je kroz reprezentativnu. A klubovi imaju po šest stranaca i iz godine u godinu napreduju. Klužu, naravno, želim sve najbolje“, zaključio je Vujošević za Danas uz konstataciju da je sad „slobodan i bolestan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari