Dva rekorda Adriane Vilagoš 1Foto: Srpski atletski savez

Sedamnaestogodišnja atletičarka daljinom od 62.36 metara postavila novi lični rekord i najbolji evropski rezultat ikada u konkurenciji maloletnih takmičarki.

Posle osvajanja zlatne medalje na nedavnom Svetskom prvenstvu u Keniji i pomeranja pesronalnih granica na istom takmičenju za atlete do 20 leta, fenomenalna Adriana Vilagoš nastavila je da obara rekorde. Ovog puta je na međunarodnom memorijalnom turniru Hanzeković u Zagrebu otišla dalje od 61.46 metara sa afričkog tla i hicem od 62.36 metara dostigla najveću daljinu u karijeri.

Mada je nastupala u konkurenciji seniorki, ona je istom prilikom ušla u istoriju evropske atletike, jer nijedna maloletna bacačica koplja pre nje nije tako daleko zabila koplje teško 600 grama.

Ovim nastupom i drugim mestom u glavnom gradu Hrvatske, Vilagoš je potvrdila velika očekivanja Srpskog atletskog saveza i stručnjaka od najveće nade naše „kraljice sportova“. I jedni i drugi su uvereni da je samo pitanje trenutka kada će nadvisiti seniorski rekord Tatjane Jelače od 64.21 m, ostvaren na šampionatu Evrope 2014. godine.

A, onda jednog dana redovono donositi odličja sa šampionata za starije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari