Dva zlata za tekvondiste „Banjice“ 1Nagrađeni tekvondisti Foto: M.N.S.

Ova takmičarska sezona za sportiste ni po čemu nije bila kao ranijih godina. Od proleća, kada je kalendar inače bio pun, otkazani su ili odloženi svi veliki turniri, nacionalna prvenstva a mladi tekvondisti kluba „Banjica“ mogli su samo da održavaju kondiciju vežbajući u svojim domovima.

Kada su mere za suzbijanje epidemije malo „popustile“, dobili su kada je to bilo moguće individualne treninge, rad u malim grupama na otvorenom. U tim uslovima spremali su se za državno prvenstvo, jedino koje je ipak, uz odlaganje i bey publike, održano u prethodne dve nedelje. Ali, godine rada iz prethodnog perioda, i sada su dale rezulatate.

Od sedam takmičara u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, stigle su četiri medalje. Zlatne medalje osvojile su debitantkinje u juniorskoj starosnoj kategoriji Katarina Jakšić i Vesna Ajdukovića koja je istovremeno proglašena i za najbolju juniorku prvenstva, dok je njen brat Dimitrije Ajduković, takođe prvi put u toj kategoriji, osvojio srebro. U juniorskoj kategoriji se borio i Vanja Jakšić koji je nažalost izgubio u prvom kolu. Bronzanu medalju osvojila je i Anđela Šare u kategoriji kadeta, dok su Darija Stanišić i Dušan Radiša ovaj put bez medalja. Ukupan skor kluba je drugo mesto u juniorskoj ženskoj konkurenciji i četvrto u ukupnom plasmanu.

Prošle nedelje i pioniri TKD Banjice zablistali su na državnom prvenstvu. Od tri takmičara – tri medalje, srebrne, Ana Cvejić, Makism Šare i Novak Šoškić.

– Jako smo ponosni na naše takmičare. I na juniore i kadete, koji već godinama vežbaju, uporni su da izgrade svoj stil i nisu posustali zbog uslova u kojima su se ove godine pripremali za borbe. Jako smo zadovoljni i učinkom pionira, oni tek kreću da grade sebe u prave sportiste i ovaj uspeh im je dobar podsticaj, posebno što oni nisu dugo imali mečeve niti trenažni proces, zbog nastale situacije – kaže Nebojša Rakić, prvi trener TKD Banjica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari