Dvajt Hauard već "zapalio" Tajvan: Njegov novi klub rasprodao 60.000 karata za 10 minuta 1foto:EPA

Košarkaški, dolazak Dvajta Hauarda na Tajvan možda i neće biti toliko atraktivan, ali će se finansijski, svakako isplatiti, pre svega, Taojuan Leopardsima, za koje bi trebalo uskoro da debituje. Nekadašnji reprezentativac Amerike, višestruki Ol-star igrač i NBA šampion „zapalio“ je Tajvan, a da još uvek nije ni doputovao u istočnu Aziju.

Njegov novi klub već je rasprodao kapacitet hale za naredne četiri utakmice kod kuće (60.000 ulaznica) i to u roku od svega 10 minuta.

Hauard je finansijski odlično prošao, s obzirom na to da će u novom klubu zarađivati milion dolara, što je plata pet puta veća od maksimalne dozvoljene za jednog inostranog igrača na Tajvanu (20.000 dolara mesečno).

Američki košarkaški veteran (37 godina) trebalo bi da debituje 19. novembra. Bio je slobodan igrač od kako je okončao minulu sezonu sa Los Anđeles Lejkersima.

Prosečno je u poslednjoj takmičarskoj godini u NBA beležio 6,2 poena i 5,9 skokova. Prosek na nivou čitave karijere mu je 15,7 poena, 11,8 skokova i 1,8 blokade po nastupu, a upisao ih je 1.242 u ligaškom delu sezone.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari