Dve pobede do EP, Perunićić poveo 17 igrača put Belgije 1Nenad Peruničić Foto: STARSPORT

Najbolji rukometaši Srbije nalaze se u kristalno jasnoj situaciji, jer i pre prvog od zaključnih 120 minuta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine znaju da moraju izaći kao pobednici iz sutrašnjeg duela sa Belgijom u Leuvenu (20.00) i subotnjeg megdana sa Švajcarskom u Novom Sadu (18.00), kako bi pregrmeli svoju kvalifikacionu grupu.

– Momci su došli punih srca i radili su sa osmehom. Puni su samopouzdanja, to se oseća na svakom koraku. Definitivno nismo više ona ekipa zbrda-zdola, koja se okupila na početku kvalifikacija. Za ovih sedam meseci napravljena je velika razlika u uigranosti. Zavisi od nas, želimo da završimo ove dve utakmice na pravi način. Potpuno sam uveren da ćemo uspeti u nameri – vrlo je pozitivan selektor Nenad Peruničić, iako se tim (zbog različitih tajminga klupskih takmičenja) okupljao u etapama, a uz nastupe povređenih Miljana Pušice i Nemanje Crnoglavca stoji znak pitanja.

Nekada i sam vrhunski bek veruje u svoje izabranike, ali hvali i Belgijance.

– Nisu dvometraši, ali znaju da igraju rukomet. Nisu ni bombarderi, ali su nezgodni, jer šutiraju na prvi, drugi korak. Želimo da izbegnemo te njihove udarce. Školovana su ekipa, a njihova igra je bez mnogo akcija, sa puno povratnih viškova i regrađivanja pivotmena. Gledamo ih sa uvažavanjem, samo svesni da mi nismo oni iz naše prve utakmice, kada smo spasavali bod. Idemo spremni i orni u Belgiju, bitni(ji) smo mi.

I kapiten Nemanja Ilić najavljuje drugačiji ishod od onog u Zrenjaninu.

– Bolje se poznajemo, uigraniji smo, idemo tamo da pobedimo.

Najbolji golman EHF Lige šampiona iz redova novog evropskog prvaka – skopskog Vardara, Dejan Milosavljev, takođe veruje u nove „orlove“.

– Imamo iskustva sa Svetskog prvenstva i utakmica kvalifikacija, nismo više ista ekipa. Glava radi bolje, bolje reagujemo na zadatke koje dobijamo od stručnog štaba. Želimo da pobedimo u obe utakmice. To bi nam puno značilo.

Perunićić poveo 17 igrača put Belgije

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić poveo je 17 igrača put Leuvena, gde će nacionalni tim sutra igrati protiv Belgije meč petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, prenosi Beta.

Rukometaši Srbije doputovali su u Leuven letom preko Frankufta.

Utakmica Srbije i Belgije je na programu sutra od 20.00.

Nakon meča u Leuvenu, izabranici Nenada Peruničića će u nedelju u Novom Sadu dočekati selekciju Švajcarske.

Na spisku su Peruničića su:

Golmani: Dejan Milosavljev, Tibor Ivanišević;

Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić;

Pivotmeni: Mijajlo Marsenić, Živan Pešić;

Desna krila: Bogdan Radivojević, Nemanja Živković;

Bekovi: Miljan Pušica, Ivan Mošić, Mladen Krsmančić, Stefan Vujić, Nemanja Milovanović, Lazar Kukić, Stevan Sretenović, Nikola Crnoglavac, Nemanja Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari