Dve pobede vode u baraž 1Pojačanje: Marko Grujić Foto: Starsport

Pred mladom reprezentacijom Srbije nalaze se mečevi odluke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, dueli protiv Republike Irske, 7. oktobra, i četiri dana kasnije, susret sa Slovenijom na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

Tim povodom selektor Tomislav Sivić saopštio je spisak igrača koji broji 22 imena a na njemu se nalaze: golmani Boris Radunović (Avelino), Vanja Milinković-Savić (Lehia) i Filip Manojlović (Crvena zvezda), odbrana Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Darko Lazić (Anži), Vukašin Jovanović (Zenit), Nikola Maraš (Rad), Miloš Veljković (Verder), Nemanja Antonov (Grashopers), Aleksandar Bjelica (Mehelen), srednji red Andrija Živković (Benfika), Nemanja Mihajlović(Partizan), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Marko Grujić (Liverpul), Mijat Gaćinović (Ajntraht, Frankfurt), Sergej Milinković – Savić (Lacio), Saša Lukić (Torino), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), napad Uroš Đurđević (Partizan), Ognjen Ožegović (Čukarički), Aleksandar Čavrić (Slovan, Bratislava).

– Pred nama su dve odlučujuće utakmice za plasman u baraž i mečeve koji mogu da nas odvedu na Evropsko prvenstvo. Neće biti lako, jer postoji imperativ, ali imamo igrače koji sve ovo mogu da iznesu. Fokus je trenutno samo na prvoj utakmici sa Republikom Irskom, selekcijom koja je izgubila sve šanse ali s obzirom na njen mentalitet, borbeni duh, očekuje nas teška i zahtevna utakmica. Verujem da smo kvalitetniji i želimo da osvojimo tri boda i tako sačekamo duel sa Slovenijom – rekao je selektor Tomislav Sivić.

Za razliku od prethodnog okupljanja dobra vest je da većina reprezentativaca sada ima veću minutažu u svojim klubovima.

– Raduje me taj podatak, jer su se mnogi u međuvremenu izborili za status u klubovima. U takmičarskom ritmu su i Antonov, Veljković, Čavrić, Ožegović, Đurđević… Mali hendikep će biti odsustvo Sergeja, zbog kartona, u prvom meču sa Republikom Irskom, ali biće spreman za utakmicu protiv Slovenije.

Sivić je ponovo apostrofirao dobru saradnju sa selektorom „A“ reprezentacije Slavoljubom Muslinom.

– Čuli smo se sinoć, razgovarali i moram da ponovo istaknem sjajnu saradnju i njegovo razumevanje kada je u pitanju mlada reprezentacija. Sada su sa nama Živković i Grujić i naravno da sam mu zahvalan zbog toga.

Srbiju dve pobede vode u baraž, a oba rivala znaju da budu i te kako neugodna.

– O Sloveniji neću da pričam pre meča u Irskoj, ali sigurno da nismo zaboravili poraz u prvom meču i imamo veliku želju da im se revanširamo. A kada je reč o Ircima, znamo svi kakav borbeni duh poseduju, radi se o selekciji koja daje maksimum do poslednjeg minuta, nikada ne odustaje. Nama su u glavi samo tri boda i tako ćemo postaviti igru – zaključio je Tomislav Sivić.

Kazne za Partizan, Zvezdu i Lalatovića

Disciplinska komisija FSS donela je odluke povodom incidenata koji su se desili na 152. večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde. Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, ulaska navijača na teren i bacanja tvrdih predmeta od kojih je jedan pogodio pomoćnog trenera Crvene zvezde Sašu Petrovića, Partizan je kažnjen sa 600.000 dinara. Zbog upotrebe pirotehnike kažnjena je i Crvena zvezda sa 150.000 dinara. Disciplinska komisija FSS je stavila tačku i na „slučaj Lalatović“, posle učestalih i ponovljenih prekršaja koji se odnose na komentarisanje suđenja. Trener Vojvodine je kažnjen sa jednom utakmicom pauze koju neće moći da vodi sa klupe i novčanim iznosom od 300.000 dinara. Istovremeno otvoren je postupak protiv Vojvodine kao kluba koji je odgovoran za ponašanje svojih članova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari