Džejms Harden nije promenio mišljenje o predsedniku Filadelfije: To vam je kao u braku - kada jednom izgubite poverenje više nema povratka 1Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW SHUTTERSTOCK OUT

Brada je izgleda i definitivno odlučio da napusti Filadelfiju Seventinsikserse.

Pojavio se Džejms Harden na trening kampu Filadelfije, ali je i dalje veoma ljut na prvog operativca kluba iz Pensilvanije.

Deril Mori je bio neko na čiji je predlog Harden i odlučio da iz Bruklina pređe u Sikserse. Njih dvojica su uspešno sarađivali u Hjustonu – čak osam sezona.

Kada je Mori prešao u Filadelfiju odlučio je da pozove i Bradu da mu se priključi. Ipak, njegova konekcija sa Džoelom Embidom nije bila baš najbolja, a i forma mu je bila takva da se moglo naslutiti da su njegove najbolje igračke godine ipak daleko od košarkaškog terena u Pensilvaniji.

Kako bi klub napravio dovoljno prostora za manevar na tržištu, Harden je pristao na nešto lošije finansijske uslove prilikom potpisivanja poslednjeg ugovora uveren da time daje mogućnost Moriju da napravi što bolji trejd paket kako bi iskusni košarkaš napustio Sikserse.

LA Klipersi su se najčešće pominjali kao buduća destinacija nekadašnjeg reprezentativca SAD, međutim, kada do trejda nije došlo, Harden je prvog operativca Filadelfije nazvao lažovom.

Odnos između njih dvojice definitivno je narušen tokom leta. Harden se pojavio na početku priprema za novu sezonu ali je novinarima priznao da sa Morijem nije izgladio odnose.

– Nije pitanje trenutne situacije, već života. Kada izgubite poverenje u nekoga, kao recimo u braku, izgubili ste ga i to je to. Da li vam je jasno šta to znači? Veoma je prosto – slikovit je bio višestruki ol-star igrač.

Potvrdio je Harden da je sa Morijem imao odličan odnos koji je u poslednjih par meseci i definitivno narušen.

– Uprava i ja smo imali odličan odnos čitavu deceniju. Postojala je konstantna komunikacija. Ali, kada se izgubila, to je bio kraj.

Otkrio je da je o trejdu počeo da razmišlja onog trenutka kada je shvatio da uprava sa njim ne želi višegodišnju saradnju.

– Kada sam došao u Filadelfiju 2022, ideja mi je bila da se ovde penzionišem, ali ideja uprave je bila takva, da im to nije bilo u planovima.

Harden je i dalje uveren da će početak sezone dočekati na nekom drugom mestu. Klipersi su, navodno, još uvek zainteresovani za trejd a u poslednje vreme se u tom kontekstu pominju i Njujork Niksi.

– Moram da donesem odluku u interesu moje porodice. Ovo je posao, to je jednostavno tako. Došao sam ovde da radim naporno, kao što je bio slučaj i u proteklih 15 godina otkako sam profesionalac. Kao što sam rekao, kontrolišem šta je u mojoj moći. Svaki dan gledam kao novu priliku. Plan mi je da igram košarku, o tome nema dileme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari