Džimi Batler izvređao Erika Spolstru 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

U jeku brobe za lidersko mesto u Istočnoj konferenciji, Majami se nadao da će u meču sa Golden Stejtom kod kuće doći do pobede, međutim, uprkos tome što su nastupili bez Stefa Karija i Kleja Tompsona, Voriorsi su iznenadili „vrelinu“ na Floridi (104:118). Tenzična atmosfera u Majamiju, prouzrokovana i lošom igrom, kulminirala je na klupi Hita. Teškog karaktera, Džimi Batler je verbalno isprovocirao trenera Erika Spolstru do te mere da je šef struke Majamija za vreme tajm-auta prihvatio raspravu sa Batlerom kojoj su posvedočili svi iz ekipe, a pojedinci su morali da spreče mogući fizički kontakt.

Konflikt je bio takve prirode, da je zbog verbalne direktnosti Batlera morao da se umeša i Judonis Haslem, ubedljivo najiskusniji i košarkaš sa najdužim stažom u Majamiju. Način na koji se Batler obratio treneru Spolstri negde pokazuje i da je kredibilitet šefa struke ozbiljno načet, bez obzira na to što je na klupi kluba sa Floride od 1997. godine, a kao glavni trener od 2008. Spolstra je tokom staža kao glavni trener Hita osvojio i dve šampionske titule i upravo mu je ta dostignuća Batler i „natuknuo na nos“.

„Haslem mi je rekao da ne mogu da držim korak u ovoj eri uzevši u obzir kako igram u poslednje vreme. Ja sam njemu i Spolstri rekao da su relevantni jedino zbog Dvejna Vejda“, iskren je bio Džimi Batler posle utakmice.

Spolstra je bio taj koji je insistirao na raspravi; u jednom trenutku je od besa bacio tablu za crtanje akcija, napustivši restriktivni prostor, sve vreme se kretao za Batleorom u želji da se razjasne. Delovalo je da nesuglasice postoje još od ranije i da je kompromis gotovo nemoguć.

Pokušao je Spolstra posle meča da relativizuje konflikt, ali je njegov nastup bio poprilično izveštačen i neubedljiv.

„Prilično je jasno. Imamo veoma takmičarski nastrojenu ekipu i razbijaju nas. Rekao bih da je gotovo svaki igrač u gužvi bio prilično uzrujan i razočaran načinom na koji smo igrali“, naveo je Spolstra.

Američki novinari uspeli su da izvuku sadržaj verbalne rasprave u koju se kasnije uključio i 41-godišnji Haslem.

„To što pokazuješ, okreni se i pokaši njima, nismo ti mi protivnici“, replicirao je Haslem Batleru koji je nastavio sa gestikulacijama, koje su dodatno iziritirale veterana koji je odrastao u Majamiju.

„Prebiću te, samo da znaš“, bio je oštar Haslem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari