Džordan podržao Vestbruka 1

Adam Silver, komesar NBA lige, poručio je da trenutno stvaranje „evropske divizije“ nije jedna od opcija budućeg proširenja najkvalitetnijeg takmičenja na svetu.

Iako je ovosezonskog svođenje Evrolige na 16 klubova, uključujući 11 sa „A licencom“ izgledalo kao korak ka stvaranju NBA divizije na Starom kontinentu, prvi čovek pomenutog takmičenja ima drugačiju percepciju.

– Proširenje NBA lige na Evropu neće se dogoditi u skorije vreme. Cilj nam je da što više ojačamo svih 30 klubova i da svaki od njih ima snažan sastav. Ukoliko do proširenja dođe u obzir bi mogao da dođe Sijetl, kao grad koji vapi za NBA franšizom, ali samo pod uslovom da izgradi modernu halu – podsetio je Silver na jedan od vodećih razloga zbog kojih su Supersoniksi svojevremeno iz Sijetla prešli u Oklahomu, a kasnije nestali sa NBA mape.

Silver je kao otežavajuće faktore za stvaranje evropske divizije naveo naporna putovanja, udaljenost pojedinih mesta, kao i TV prava.

Nekako u isto vreme NBA je prostrujila vest da je Majkl Džordan prihvatio da bude gost na ceremoniji imenovanja Rasela Vestbruka u Oklahominu „Kuću slavnih“.

– Iskreno, veliki sam njegov fan. Kada gledam kako igra, jasno vidim strast koju oseća prema košarci, što je bio način na koji sam i ja igrao – poručio je Džordan.

Vestbruk je u Tanderov „Hall of Fame“ ušao kao dvostruki „Ol-star“ MVP i prvi strelac sezone 2014/15. Prošle, „Ras“ je imao 18 tripl-dabl mečeva, a ove sezone već tri. On beleži „klasičan Džordanov“ prosek od 31,8 poena po utakmici. Uprkos tome, skromnom Vestbruku nije palo napamet da prihvati poređenje sa Džordanom.

– Majkl je očigledno najbolji koji je ikada igrao ovu igru. Uradio je toliko stvari za košarku, na toliko načina je pomerio i srušio barijere da bi momci, poput mene, bili u mogućnosti da se uopšte takmiče na ovako visokom nivou, tako da s te strane on zaista predstavlja veliku stvar. Van terena on vodi uspešan brend. To je, takođe, nešto čime želim da se bavim kada završim karijeru – rekao je Vestbruk, zaboravivši da spomene da je jedan od vodećih promotera Džordanovog brenda.

Ujedno, najbolji košarkaš svih vremena imao je poruku i za Kevina Duranta, koji je ovoga leta upravo iz Oklahome prešao u Golden Stejt.

– Nisam ovde da bih udario po onima koji nisu tu. Svako ima pravo izbora. Neću da kažem ni da ti nemaš pravo izbora (okrenuo se ka Vestbruku), svako ima. Ali, kada sam video da je on (pokazivao je prstom ka Vestbruku) odlučio da ostane, bio sam ponosan – naznačio je čuveni Em Džej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari