Džumhur otvara Katar 1FOTO: BETA/ AP PHOTO KAMRAN JEBREILI

Pripreme za novu sezonu Novak Đoković je završio osvajanjem egzibicionog Mubadala turnira u Abu Dabiju. Srpski teniser je u finalu savladao Kevina Andersona sa 2:1 (4:6, 7:5, 7:5) posle više od dva sata borbe.

Prvi rival na startu takmičarske sezone na Otvorenom prvenstvu Katara u Dohi biće mu danas Damir DŽumhur, teniser iz Bosne i Hercegovine koji je trenutno 47. na svetu.

Zanimljivo je da bi rival u prvoj rundi mogao da Novaku bude mnogo teži nego u naredne dve. Ukoliko prvog rivala savlada po planu, Đoković će u drugoj rundi ići na pobednika meča Marton Fušovič – Marijuš Kopil. Potencijalni rival u četvrtfinalu mogao bi da mu bude Nikols Basišalvili iz Gruzije. Najteži rivale, naravno, mogao bi da ima u polufinalu (Karen Hačanov) i finalu (Dominik Tim). Đoković je u karijeri dva puta osvojio turnir u Dohi, 2016. i 2017. godine. Najbolji teniser sveta nastupiće ove godine u Dohi i u dublu, a partner će mu biti brat Marko Đoković. Od srpskih predstavnika u Kataru igraće još i Dušan Lajović koji će se u prvom kolu sastati sa 42. igračem sveta Adrijanom Manarinom.

Za Novaka Đokovića je izuzetno bitno da silovito uđe u novu sezonu, pošto sve do juna, odnosno Vimbldona, nema obavezu odbrane velikog broja bodova. Upravo bi pobede na turnirima u prvom delu naredne godine trebalo da mu obezbede dovoljnu zalihu poena na ATP listi kako bi i do kraja 2019. ostao prvi na ATP listi. Najteže će mu biti na druga dva grend slema sezone, Vimbldonu i US openu, gde će morati da brani prvo mesto.

Počinje trka za Federerovih 20 grend slemova

Novak Đoković je otkrio da mu je cilj da prestigne Rodžera Federera koji je rekorder sa 20 grend slem titula. Srpski teniser trenutno ima 14 grend slemova u svojoj kolekciji (6 Australijan opena, 4 Vimbldona, 3 US opena i 1 Ronal Garos).

– Lagao bih kada bih rekao da ne želim da osvojim maksimalan broj grend slemova. To mi je definitivno plan, želja i krajnji cilj. Ima turnira na kojima želim da igram najbolje što mogu do kraja karijere, ma koliko ona trajala. Takođe, želim sa svima da se borim za prvo mesto – rekao je Đoković uoči starta turnira u Dohi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari