Efes na svom parketu ispustio plus 14 i izgubio od Reala 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Košarkaši Real Madrida pobedili su u gostima Anadolu Efes sa 84:82 (23:23, 22:29, 15:22, 24:8), a meč je prelomila jedna nesmotrenost Tibora Plajsa kojom je direktno doneo pobedu šampionu Evrope.

Vasilije Micić odigrao je dobar meč u dresu turskog tima, ali je u poslednjoj deonici imao neke loše poteze i promašio je šut za pobedu. MVP Evrolige za novembar meč je završio sa 15 poena, osam asistencija i indeksom korisnosti- 15.

Turski tim je fenomenalno otvorio susret i dominirao u prve tri četvrtine, stekao se utisak da je samo pitanje kojom razlikom će domaćin slaviti. Nakon 30 minuta je Efes imao 14 poena prednosti, ali je sve uspeo da prospe u poslednjoj deonici. Odlučujući trenutak viđen je na 20 sekundi do kraja kada je sasvim nepotrebno Tibor Plajs napravio faul nad jednim od najboljih izvođača slobodnih bacanja u Evropi – Serhiom Ljuljem. Španac je postigao oba penala, u sledećem napadu Micić nije uspeo da pogodi trojku, pa se šampion Evrope u Madrid vraća sa celim plenom.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Gustavo Ajon sa 20 poena, uz 11 skokova i 34 indeksna poena. Ljulj je postigao 12, odnosno Tompkins 10. Kod Efesa Moerman je ubacio 19, Larkin 14, dok je Plajs postigao 13 poena.

Fener se prošetao Atinom

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Panatinaikos na gostovanju rezultatom 81:69 Fener je upisao i desetu pobedu u sezoni, sedmu uzastopnu, dok je PAO zaređao i treći poraz u nizu. Fener je do pobede vodio srpsko košarkaš Nikola Kalinić, koji je na kraju imao 18 poena, te po četiri skoka i asistencije. Marko Gudurić dao je sedam poena, Jan Veseli 15, uz sedam skokova i asistencija, a Žofri Lorenj 16 poena. Nik Kalates je završio sa 14 poena (6/15) i sedam asistencija, Met Lodžeski i NIkos Papas imali su po 13 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari