Engleska i Poljska ubedljive, Danska i dalje maksimalna, Švajcarska bolja od Severne Irske 1Foto: EPA-EFE/SALVATORE DE NOLFI

Fudbaleri Engleske pobedili su večeras u gostima selekciju Andore sa 5:0, u utakmici sedmog kola Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Engleska je posle prvog poluvremena imala dva gola prednosti, pošto su mrežu Andore pogodili Ben Čilvel u 17. i Bukajo Saka u 40. minutu.

Ubedljivu pobedu Engleske su u nastavku potvrdili Tami Ejbraham u 59, Džejms Vord-Praus u 79. i Džek Griliš u 86. minutu.

Istim rezultatom je slavila i Poljska u Varšavi protiv San Marina.

Karol Šviderski je u desetom minutu doneo vođstvo Poljskoj, a deset minuta kasnije je Kristijan Broli autogolom povisio na 2:0. Poljska je u nastavku postigla još tri gola, dva je postigao Krištof Pjontek u 50. i 91. minutu, kao i Adam Buksa u 84. minutu.

Fudbaleri Albanije su pobedili Mađarsku u gostima sa 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Armando Broja u 80. minutu.

Engleska je prva na tabeli Grupe I sa 19 bodova, Albanija je druga sa 15, dok Poljska na trećoj poziciji ima bod manje. Mađarska je ostala na deset bodova, Andora na tri, dok je San Marino bez bodova.

Sigurnu pobedu upisala je i reprezentacija Danske koja je u gostima bila bolja od Moldavije sa 4:0, u sedmom kolu Grupe F.

Danska je pitanje pobednika rešila u prvom poluvremenu, a strelci su bili Andreas Skov Olsen u 23. minutu, Simon Kjer u 34, Krisitajn Norgard u 39. i Joakim Mele u 44. minutu.

Pobedu u Grupi F upisala je i Austrija koja je u gostima slavila protiv Farskih ostrva sa 2:0 golovima Konrada Lajmera u 26. i Marsela Zabicera u 48. minutu.

Danska je lider Grupe F sa maksimalnim 21 bodom, Škotska je druga sa 14, dok Izrael i Austrija imaju po deset. Reprezentacija Farskih ostrva je peta sa četiri boda, dok je Moldavija poslednja sa jednim bodom.

Selekcija Švajcarske je na svom terenu pobedila Severnu Irsku sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Stiven Cuber u finišu prvog poluvremena.

Švajcarska je druga na tabeli Grupe C sa 11 bodova, tri manje od prvoplasiranje Italije, dok je Severna Irska treća sa pet bodova. Isti broj bodova sakupila je i Bugarska, dok poslednjeplasirana Litvanija ima samo bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari