Engleski mediji upozoravaju navijače: Ne nosite drogu u Katar 1 EPA-EFE/ALI HAIDER

Ostvrski tabloidi predočili su ljubiteljima fubala u svojoj zemlji šta ih čeka ako krenu s opijatima na Svetsko prvenstvo 2022.

Poznato je da vlasti Katara i zakoni te muslimanske zemlje imaju nultu toleranciju prema mnogim stvarima uobičajenim za život na Zapadu, ali Dejli star i San su se fokusirali na moguće posledice igranja s vatrom tokom prvog Mundijala u tom delu sveta.

U tom smislu, navode da je strogo kažnjivo konzumiranje droge bilo koje vrste, svuda pa i na stadionima, a San podseća da je sve više uživaoca marihuane, kokaina, sintetičkih droga… na fudbalskim utakmicama, što u Kataru nosi specijalan rizik od drakonskih kazni.

U zavisnosti od količine i vrste pronađenih opijata, njihovi uživaoci mogu biti novčano kažnjeni ili završiti u zatvoru, pa i biti osuđeni na smrtnu kaznu, o čemu piše Dejli star.

Pri čemu, za strance ne važe druga pravila ili blaže sankcije, a ambasade nemaju mogućnost uticaja na sudske procese u toj arapskoj zemlji, pogotovo u slučaju teških krivičnih dela.

Svetsko prvenstvo počinje 21. novembra i završava se 18. decembra, domaćin je uložio basnoslovnu sumu novca u organizaciju prvog takvog takmičenja u zimskim mesecima, a očekuje se dolazak više stotina hiljada navijača sa svih kontinenata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari