Martinez i De Paul ne mogu da sakriju oduševljenje nakon osvojenog zlata u Kataru 1Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Reprezentativci Argentine nisu mogli da sakriju sreću i zadovoljstvo nakon osvojene titule Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, a nakon pobede nad Francuskom nakon boljeg izvođenja penala.

Emiliano Martinez, „zlatna rukavica“ šampionata izjavio je da ternutno živi trenutke koje je kao dečak sanjao.

„Dosta smo patili. Mislili smo da kontrolišemo utakmicu, ali oni su se uspeli vratiti. Bila je ovo komplikovana utakmica. Naša sudbina je bila da patimo. Imali su jednu pravu šansu da pobede na kraju, ali sam uspeo to da obranim nogom. Živim sad trenutke koje sam kao dete sanjao. Nemam reči. Pobedu ću posvetiti svojoj porodici“, rekao je on nakon utakmice.

Vezni fudbaler Argentine Rodrigo De Paul je ostao bez teksta nakon finala.

„Na vrhu smo sveta. Patili smo puno, mučili smo se, ali kako je ovo dobar osećaj. Rođeni smo da bismo patili. Ovo nas osnažuje. Nikad neću zaboraviti ove trenutke. Pošteno smo pobedili. Da biste bili prvak sveta, morate poraziti prvake. Ovo je užitak koji rečima ne mogu opisati“, izjavio je on.

Selektor Argentine Lionel Skaloni je rekao da je ovo istorijski trenutak za njegovu zemlju.

„Ne shvatam još šta smo napravili, ali lepo je biti prvak sveta. Ova ekipa je prošla kroz sve i svašta. Ponosan sam, ali manje uzbuđen jer osećam neko olakšanje. Ovo je neverovatna grupa igrača, imaju veliko samopouzdanje. Ovo je istorijski trenutak“, bio je iskren.

Štoper Francuske Rafael Varan je nakon finala rekao da su Francuzi mentalno jaki, ali da to nije bilo dovoljno za zlatnu medalju.

„Jako smo razočarani. Dali smo sve od sebe. Suočili smo se s puno prepreka. Borili smo se do kraja. Nismo odustajali. Danas sat vremena nismo bili u utakmici. Vratili smo se i mogli pobediti, ponosan sam jer sam Francuz. Imali smo veliku mentalnu snagu jer smo se vratili u utakmicu. Ali to bilo dovoljno za pobedu“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari