Englezi na utakmicu išli letom od 39 minuta: To pokazuje koliko je fudbal smešan 1Foto: EPA-EFE/MAURITZ ANTIN

Notingem Forest je na utakmicu s Blekpulom u trećem kolu engleskog FA Kupa otputovao avionom, a povratni let je trajao 39 minuta, zbog čega su navijači besni jer engleski klub nije razmišljao o negativnom učinku na prirodu.

Engleski mediji pišu da bi put autobusom trajao oko dva i po sata.

Notingem Forest je prvoligaš koji se nalazi na 15. mestu Premijerlige, dok je Blekpul 22. u Čempionšipu, drugom rangu engleskog fudbala. Iako je Blakpul slavio iznenađujuće ubedljivo – 4:1, jedan korisnik Tvitera objavio je kako je njihovim čarter-letom ispušteno 5220 kilograma CO2, navodi Index.hr.

„Apsolutno odvratno, trebaju se sramiti, užasan klub“, „Neverojatno rasipanje svetskih resursa za let tako kratke udaljenosti“, „To je dva sata i 38 minuta vožnje. Pitam se koliko su vremena zapravo uštedeli nakon što su se prijavili, iskrcali itd. Takođe, jesu li njihove torbe išle autobusom ili avionom jer bi to značilo još vremena“, samo su neki od komentara navijača.

Novinar Mark Ogden je prokomentarisao: „Ovo pokazuje koliko fudbal ponekad može biti smešan.“

Podsetimo, igrači Real Madrida prošlog vikenda na utakmicu s Valjadolidom (2:0) u okviru španske Primere takođe su otputovali avionom, a let je trajao 15 minuta, zbog čega su dobili kritike.

„Sinoć je Real Madrid avionom išao kući iz Valjadolida, iako se leti samo 15 minuta. I onda razgovaramo o dresovima od recikliranog materijala i ostalome. O čemu pričamo?“ “Kratkim su putovanjem mogli izbeći emisiju CO2, no u klubu niko nije mario za to, iako bi putovanje autobusom potrajalo dva sata”, bili su neki od komentara na Tviteru, piše Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari