EP: Pobeda Srbije nad Islandom 1Foto: Rukometni savez Srbije

Rukometaši Srbije pobedili su reprezentaciju Islanda 29:26 u poslednjem kolu grupe A Evropskog prvenstva u rukometu koje se održava u Hrvatskoj, ali je „Orlovima“ bila potrebna pobeda od četiri gola razlike kako bi prošli u narednu fazu takmičenja.

Da bi se to desilo reprezentaja Švedske bi u drugom meču dana morala da savlada Hrvatsku il ida makar odigarju nerešeno, pa bi u tom slučaju dalje prošli Švedska, Hrvatska i srbija, u protivnom će uz Švedsku i Hrvatsku dalje proći reprezentacija Islanda.

Srbija je, kako to obično biva, slabo ušla u meč, ali je vremenom, pre svega u napadu, bila sve bolja i efiaksnija.

I dalje su „Orlove“ pratili promašeni ziceri, doduše ne u onolikoj meri kao protiv Švedske kada su Nenadić, Šešum i Marsenić propustili osam stopostotnih šansi, ali su bitno uticali na to da se Island „odlepi“ na „plus 2“ deset minuta pre kraja.

Tada kreće serija Srbije, koja rezultira preokretom, a u poslednjem napadu Petar Nenadić je imao šansu da donese toliko željenih „plus 4“ Srbiji, ali je neprecizno šutirao, pa su sada sve oči srpske sportske javnosti uprte u meč koji igraju Hrvatska i Švedska u Splitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari