Eraković priziva što raniji Zvezdin direktan plasman u Ligu šampiona 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Štoper aktuelnog fudbalskog šampiona Srbije veruje da njegov tim može da uveća ionako ogromnu bodovnu prednost u odnosu na Partizan.

Derbijem sa Vojvodinom, 4. februara (16.00) na domaćem terenu, Crvena zvezda počinje svoj deo prolećnog dela Superlige Srbije. U idealnoj poziciji, jer je na dvomesečnu takmičarsku pauzu otišla sa 10 bodova više (53-43) u odnosu na najbliži joj Partizan i praktično kaparisala direktan prolaz u Ligu šampiona, na konto popravljenog rejtinga našeg prvenstva.

„Pripreme smo dobro odradili, imali šest utakmica i spremili se za proleće, što ćemo pokazati u subotu. Očekujem da odigramo dobru utakmicu, i zbog Siniše (Mihajlovića) i zbog nas, a potom i nastavka prvenstva, jer prvak ide direktno u Ligu šampiona. Imamo deset bodova više, ali se ne opuštamo.

Čekaju nas dva večita derbija, gust raspored, ali je sve u našim rukama i na svakom meču želimo pobedu. Pokušaćemo da nam bodovna prednost raste, i da se ne dovodimo u bilo kakav problem. Znamo koliko je velika armija Zvezdaša, tako da ćemo pokušati što ranije da ih usrećimo i da direktno uđemo u LŠ“, jasan je Strahinja Eraković.

Mladi štoper, njegovi saigrači i ekipa sa „Karađorđa“, kao i svi prisutni na „Rajku Mitiću“ biće deo organizovanog oproštaja od prerano preminulog Siniše Mihajlovića, čije se ime s ponosom i poštovanjem izgovara i u beogradskom i u novosadskom klubu.

„Veliki broj klubova u svetu se opraštao od Siniše, ali on je Zvezdu najviše voleo i učestvovao je u najboljoj sezoni u našoj istoriji, kada smo postali prvaci Evrope i sveta. Biće koreografija, imaćemo i posebne dresove koji će potom ići na humanitarnu akciju, uz to ćemo nositi podignute kragne svi, a zna se da je to bio deo njegovog imidža.

Sve u svemu, cilj je da u subotu odamo počast kakvu je Miha zaslužio, a on kao zvezdaš bi bio najsrećniji da to učinimo dobrom igrom“, emotivno poručuje reprezentativac Srbije i učesnik prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari